Blicher Hemmer Gadd (DK/US)

Ståpladser
300,- DKK + gebyr i forsalg
325,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Vi har i Danmark utroligt mange fantastiske jazzmusikere, men de bliver sjældent “opdaget” i det store udland. Men i 2014 sker det der ellers aldrig sker; den største og mest anerkendte nulevende trommeslager, Steve Gadd hører de to danske musikere Michael Blicher og Dan Hemmer og beslutter sig for at danne et band med dem.

Blicher Hemmer Gadd er navnet på trioen der hvis dannelse blev resultatet af denne utroligt simple men dog virkelig enestående historie. Steve Gadd har gennem de sidste 50 år spillet med nærmest hele perlerækken af superstjerner. Blandt andre Paul Simon, Chick Corea, Eric Clapton, James Taylor, Steely Dan, Kate Bush, Paul Mc Cartney og Sinatra har nydt utrolig godt af Gadd´s groove. “How many drummers does it take to change a lightbulb?” joker Phil Collins i et interview. “Ten!
– One to do the job, and then another nine to talk about how Steve Gadd would have done it.” (Q, dec.
2014).

Hvorfor vælger han så lige at spille sammen med Michael Blicher og Dan Hemmer?

Fordi her “spiller han på trommer igen”. Trioens nærmest akustiske univers udfordrer Gadd på en helt ny måde og han elsker det. Der er intet sikkerhedsnet, for hvis man fjerner den store scene, de store højtalere og blot står med sit instrument skal man levere for ikke at falde igennem.

Når Blicher Hemmer Gadd gæster Amager Bio bliver det pladereleasen for deres tredje udspil ‘Get That Motor Running’.