Calexico (US)

calexico

Ståpladser
250,- DKK + gebyr i forsalg
280,- DKK i døren
Køb billetter her (via Billetlugen)… Eller på Café 5øren

I snart 20 år har sanger/guitarist Joey Burns og trommeslager John Convertino indspillet stemningsfuld americana og tex-mex som Calexico.

Duoen fra Tucson i Arizona brød i midten af 90’erne med Howe Gelbs band Giant Sand for at starte det nye projekt, som de opkaldte efter en lille by i det sydlige Californien, på grænsen til Mexico.

Et særdeles velvalgt bandnavn, for når man lytter til de amerikanernes musik, maler der sig hurtigt et et billede af ørkenlandskaber og støvede landeveje.

I begyndelsen indspillede duoen en del helt instrumentale numre, hvilket fik anmelderne til at sammenligne boleroguitaren og mariachitrompeterne med filmmusikkens mester, Ennio Morricone.

Og med Burns og Convertino som fast omdrejningspunkt har Calexico siden optrådt i mange forskellige besætninger, ofte med 10-15 gæstemusikere per album, og ofte med et nyt udtryk for hver udgivelse.

I 2006 gav ‘Garden Ruin’ bandet et mindre gennembrud, og siden har de gæstet Danmark talrige gange, senest på sidste års Roskilde-festival.

Calexicos seneste album, ‘Algiers’, udkom i 2012, og dengang skrev GAFFA i en 5-stjernet anmeldelse, at “[de] har begået deres mest afvekslende album til dato”. Samme år spillede de på VEGA, og også hér uddelte GAFFA 5 stjerner med konklusion, at “musik[ken] er livsbekræftende, fordi den på én gang dvæler ved eksistentielle tanker og rastløse øjeblikke, men samtidig har en lys og fremaddrivende energi, som bringer os videre”.

Netop nu er Calexico endelig ved at lægge sidste hånd på opfølgeren til ‘Algiers’. Sangene til det endnu unavngivne album blev skrevet under et ophold i Mexico City og vanen tro indspillet i hjembyen, Tucson.

Pladen udkommer den 6. april, og en uge senere tager amerikanerne hul på deres Europa-turné i Amager Bio.