Dissing/Andersen: 40 års jubilæumskoncert

andersendissing

Unummererede siddepladser
300,- DKK + gebyr i forsalg
325,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Det er dømt poetisk partnerskab i højeste potens, når digteren møder troubadouren i skikkelse af Benny Andersen og Povl Dissing.

Uden at de formentlig selv var klar over det dengang, blev det begyndelsen på et registeret og livslangt samarbejde, da de i 1973 uropførte “Svantes Viser” i Tarm og senere samme år udsendte sangene på plade.

“Svantes Viser” gjorde den ellers på det tidspunkt så kontroversielle visesanger Povl Dissing til nationalskjald og den lune modernist Benny Andersen til folkedybets fremmeste fortolker.

Og dermed var en af de mest folkekære konstellationer på den danske musikscene skabt, og Svantes og senere også Rosalinas viser er i dag en umistelig del af den danske folkesjæl.

Hvem kan ikke synge med på strofer som ”Om lidt er kaffen klar” og ”Go nu nat og gå nu lige hjem”? Det får alle mulighed for at gøre i selskab med ophavsmændene, når de sætter hinanden og publikum stævne.

De to har det som god vin: De bliver bedre med årene! Benny Andersen er fyldt 80, men livslysten er intakt, og også kærligheden har han genfundet efter sin elskede Rosalinas død. Povl Dissing har lige passeret de 75, men som hos andre store sangere tilfører modenhed og erfaring blot hans fremragende fortolkninger endnu en dimension.

Så med en let omskrivning af digterens ord er der kun ét at sige til publikum ved koncerten: “Mor jer nu godt… vi ønsker jer sange og kærlighed!”

Povl Dissing: Sang
Benny Andersen: Piano og recitation
Jens Jefsen: Bas
Morten Lund: Trommer