Frede Fup & Ama’r Kix

Ståpladser
250,- DKK + gebyr i forsalg
265,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

I en lang række år har er traditionen ”Fredejuledag” med Frede Fup og bandet Ama’r Kix blevet holdt i hævd 27. december i Amager Bio. I år er ingen undtagelse

Frede Norbrink var ‘en af rødderne fra Amagerbro’ på rockscenen i 60’erne og 70’erne. I 1979 optrådte han med Funkie Freaks på Christiania, og dét blev til orkestret Frede Fup: Rock’n’roll med underfundige danske tekster og musik hovedsageligt skrevet af Norbrink selv.

I 1981 udgav bandet den første LP ‘I aften: Frede Fup‘, i folkemunde kaldet ‘Hot Klitt’ efter navnet på Hotel Klitten i Søndervig, hvor LP’en blev indspillet live. Op gennem 80’erne var bandet ‘husorkester’ på 5-øren og fast bestanddel på de første ‘grønne koncerter’, hvor Frede Norbrink var første konferencier.

Bandet blev opløst i 1993 og lå stille indtil år 2000. I sommeren 2001 præsenterede de så deres nye album “Tak for i går og undskyld” ved en reception på Ingolfs Kaffebar. Gennem årene er det blevet til otte albums.

AMA’R KIX

Ama’r Kix Deluxe and Friends er en særlig jule-special: Den traditionsrige koncert med Frede Fup startede i 2002 og er stadig ét stort Amager-gilde. Det er også en medlemskoncert for Musikforeningen 5-øren, som holder liv i de lokale gode drømme og stemninger fra blandt andet 5-øren på Amager Strand, Klub 47, Sundby Algård og Sundpark Skole, hvor bandets rødder skal findes helt tilbage til 1967: Alt ind imellem rød politisk rock over fløjlsblød soul til ren party-musik med mange musikere og solister tilknyttet gennem de sidste 50 år.