George Thorogood & The Destroyers (US)

thoro

Ståpladser
350,- DKK + gebyr i forsalg
375,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Det er Thorogood-tid igen. Til sommer vender bluesmanden fra Delaware tilbage til Amager Bio for første gang i seks år. Veteranen George er 65, når han står på scenen, og det bliver, vanen tro, med sit klassiske backingband, The Destroyers.

Thorogood var kun lige kommet ud af teenageårene, da han i begyndelsen af 70’erne begyndte at optræde solo på akustisk guitar; i Robert Johnson og Elmore James-stilen, som han selv har beskrevet det.

Han fandt dog hurtigt ud af, at han var stærkere på den elektriske guitar, og i 1973 dannede han gruppen Delaware Destroyers, siden forkortet til “The Destroyers”. Og med denne har han indspillet og turneret heftigt gennem nu fire årtier.

Thorogood og bandets første år var dog ingen dans på roser, men derimod meget hårdt benhårdt arbejde, som dog også var med til at forme deres heftige blanding af Chicago-blues, boogie og klassisk rock ‘n’ roll.

Albummet ‘Better Than Rest’ blev indspillet i 1974, men udkom først i 1979. Og den efterhånden legendariske debutplade, ‘George Thorogood and the Destroyers’, havde været skrinlagt i halvandet år, da den endelig blev udsendt i 1977.

Til gengæld solgte den hurtigt nok til guldstatus, og publikum tog varmt imod Thorogood & The Destroyers’ nærmest punkintense elektriske levering af klassikere fra blandt andre Elmore James og John Lee Hooker samt siden Bo Diddley, Chuck Berry og Hank Williams.

I starten af 80’erne stadionturnerede Thorogood med selveste The Rolling Stones, og det var også i dette årti, at han skrev sine to største klassikere, ‘I Drink Alone’ og ikke mindst ‘Bad to the Bone’, der siden var med på soundtracket til ‘Terminator 2’-filmen.

Det er næsten 20 år siden, at George Thorogood & The Destroyers lukkede Orange Scene på Roskilde-festivalen med en legendarisk koncert, og det er seks år siden, at han sidst gæstede Amager Bio, men nu sker det igen som del af 2015’s “Badder Than Ever”-turné, hvor veteranen skal leve op til sit ry.