Joey DeFrancesco & The People (US)

joeydefrancesco

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Joey DeFrancescos fremkomst i firserne blev begyndelsen på en musikalsk renæssance. Orgeljazz var tvunget i dvale fra midthalvfjerdserne til midtfirserne – hovedsageligt på grund af fremkomsten af de meget billigere og lette keyboards, men med lyden af Joeys Hammond-orgel og Leslie-kabinet, kom flammen til at brænde igen. Hermed fik han ikke alene vækket en sovende musikform, men også banet vejen for mange orgelentusiaster, der var blevet kørt ud på et musikbranchemæssigt sidespor.

Joey DeFrancesco blev født i 1971 og blev anset som lidt af et vidunderbarn. Han lærte meget tidligt i livet at spille jazzorgel af sin far, Papa John DeFrancesco, der også var jazzorganist på et ganske højt niveau. Gennem sin fars virke, fik den unge Joey også mulighed for at være med, når hans far var ude at spille, hvilket i høj grad var med til at styrke ham som samspilsmusiker.

Karrieren tog for alvor fart, da DeFrancesco kom i kontakt med Miles Davis. Mødet mellem domm skete, da Miles Davis var gæst i et TV-show i Philadelphia, hvor Joey spillede i bandet. I stedet for at kommentere på bandets trompetister, bad Davis om kontaktoplysinger på organisten. Joey kom herefter med på en fem ugers Europaturne med Miles Davis og var også med på Davis’ plade fra ’89 – ’Amandla’.

Listen af store navne indenfor jazzen, der herefter gerne ville spille med Joey, voksede støt. En hvis guitarist med navnet John McLaughlin kontaktede har for at lave gruppen Free Spirits, og de turnerede i hele verden de næste fire år. Siden har Joey været jorden rundt et væld af gange med stjerner såsom Ray Charles, Bette Midler, David Sanborn, Arturo Sandoval, Frank Wess, Benny Golson, George Coleman, James Moody, Steve Gadd, Elvin Jones, Jimmy Cobb, George Benson, John Scofield, Joe Lovano, Larry Coryell og Bobby Hutcherson.

Joey har været nomineret til en Grammy tre gange: I 2004 for albummet ‘Falling In Love Again’, i 2010 for udgivelsen ‘Never Can Say Goodbye’ og igen i 2014 for ’Enjoy the View’. Han har vundet Down Beat Magazine’s Critic’s poll 2002-2008, 2012, 2013 samt bladets Reader’s Poll hvert eneste år siden 2005. In 2014 blev han indføjet i Hammond Organ Hall of Fame.