JPEGMafia (US) – NY DATO

Ståpladser
185,- DKK + gebyr i forsalg
220,- DKK i døren
Køb billetter her (via Billetlugen)… Eller på Café 5øren

JPEGMafia spiller sit hidtil største soloshow i Danmark, når han gæster Amager Bio den 13. marts 2022.

Vi missede ham i 2020, da han som så mange andre dét år måtte aflyse sine danske koncerter, men nu tager en af tidens vigtigste rappere og producere, den allestedsnærværende og grænsesøgende JPEGMafia – eller bare Peggy – revanche. Og han kommer tilbage til Danmark bevæbnet til tænderne med skarptskydende materiale fra en lind strøm af produktioner, der bare ikke ser ud til at kende sine begrænsninger.

Siden gennembrudsalbummet ‘Veteran’ fra 2018 – der blandt andet er at finde på Pitchforks liste over årtiets bedste plader – har han udgivet det ligeledes kritikerroste ‘All My Heroes Are Cornballs’ i 2019 efterfulgt af Peggys to første ep-udspil, ‘EP!’ og ‘EP2!’. Hvor den første udgivelse er en opsamling af JPEGMafias mange singleudspil fra 2020, er ‘EP2!’ et mere overraskende bekendtskab fyldt med masser af nyt materiale, der “blev skrevet, mens alle uploadede sorte firkanter til Instagram”, som han har fortalt. Temaerne på hans seneste ep omhandler afroamerikansk kultur og æstetik samt appropriationen af disse, ligesom JPEGMafia også bider ud efter white privilege, krydret med Peggys velkendte humoristiske kommentarer.

Den syv nummer store ep, der foruden en gæsteproduktion af James Blake er selvproduceret og skrevet i et “tre uger langt selskab med et par synthesizere”, tilbyder et mere introvert og langt mere melodisk sidestykke til den ellers så rå og uortodokse udgave af Peggy, som fans og kritikere er blevet forvænt med.

Netop rå og uortodoks er ord, man let kan bruge til at beskrive JPEGMafias liveshows. Den tidligere soldat i USAs flyvåben med en fortid som udstationeret i blandt andet Irak er på scenekanten et næsten manisk bekendtskab. Som Soundvenue noterede i sin femstjernede anmeldelse af hans 2018-koncert på Loppen: “Jpegmafia forvandlede sine avancerede sangkonstruktioner til aggressive energiudladninger på Loppen. Samtidig mistede musikken ikke sine nuancer, og rapperens vokal var overraskende stærk. Det var ét stort, smukt kaos.”

At JPEGMafia er en af tidens vigtigste og mest produktive kunstnere ses ikke alene på hans egen diskografi (tre studiealbummer, to ep’er, otte mixtapes og 27 singler), men også på den lange liste af samarbejdspartnere. Alene de seneste par år har JPEGMafia gæstet produktioner hos blandt andre Gorillaz, Danny Brown og Brockhampton, og før vi ser os om, er der sikkert et nyt udspil på vej fra JPEGMafia – og igen et, som trodser og omskriver regelbøgerne.