Kurt Vile & The Violators (US)

kurtvile

Ståpladser
225,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Kurt Vile er lige så stille blevet at regne for en af vor tids store amerikanske guitarister og sangskrivere. Vile blev født i 1980 som én blandt ti søskende i Philadelphia. I teenageårene fik han en banjo af sin bluegrasselskende far, men da Vile så brændende havde ønsket sig en guitar, ja, så brugte han banjoen som en sådan.

Med inspiration i lo-fi-heltene Beck, Pavement og Smog og ikoner såsom Tom Petty, Creedence Clearwater Revival og Neil Young, så indspillede han sine første sange i årene 2003-2007 – noget som han udgav på hjemmebrændte CD-rommer. Disse sange blev samlet på 2008 udgivelsen ‘Constant Hitmaker’ og minialbummet ‘God Is Saying This To You’ fra 2009, som blev det første tydelige varsel på at en sangskriver var på vej ind i søgelyset.

Bandet The Violators debuterede på 2009-EP’en ‘The Hunchback’, og med ‘Childish Prodigy’, som er Viles tredje album, fik de lavet en plade der var mere voldsom, mere farvestrålende og mere ekstatisk rocket end det tidligere materiale. Efterfølgeren ‘Smoke Ring for My Halo’ var mere tilbagelænet og indadvendt. Det femte studiealbum, ‘Walkin On A Pretty Daze’, var en alsidig udgivelse, spændt ud mellem fingerspil, tyngde og en drømmende sangskrivning, der langsomt folder sig ud som et flag i vinden.

I år er Vile gået i studiet for at indspille sit sjette album. Det har ingen titel endnu, men skulle komme til efteråret. Om det siger Vile selv, at det er “All over the place. Everything you can imagine I’ve done… That’s where I’m at now, that I can sort of tap into every world and make it cohesive.”

…og mon ikke vi får noget at det nye at høre, når han gæster Amager Bio.