Mathias Heise Quadrillion feat. Marius Neset & Oilly Wallace

Ståpladser
220,- DKK + gebyr i forsalg
235,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Verdensmesteren i kromatisk mundharpe, Mathias Heise, er tilbage med sit Quadrillion projekt og elektrificerende fusionsjazz på andets tredje og selvbetitlede album, der udkom i juni 2023 på Giant Sheep Music.

Selvom drengene er blevet lidt ældre, siden succesen med deres 2017-album ‘Decadence’ med den Grammy-vindende George Duke-producer Erik Zobler, er den ungdommelige, uimponerede leg med skæve rytmer, synthesizere og guitarpedaler bevaret.

Hvor debut-albummet Sudden Ascent (2015) og efterfølgeren Decadence fik form i studiet, indeholder QUADRILLION et udvalg af nye numre, der er blevet grundigt afprøvet og kontinuerligt forfinet live på de danske jazzscener.

Mathias Heise Quadrillions originale blanding af funk, rock og jazz leveres med elektrificerende guitarsoloer, squelchende synthesizere og hårdtslående beats i en fascinerende verden af iørefaldende grooves.

Mathias Heises tekniske hekseri på mundharpen er exceptionelt hele vejen, og de øvrige bandmedlemmer sætter også konsekvent barren højt: Hårdtslående, metriske tryllerier leveres af trommeslager Aksel Stadel Borum side om side med David Vangs ubønhørligt funky basspil og guitarist Mads Christiansens overdådige, harmoniske soundscapes.

Albummet er spækket med eventyrlige harmonier og kromatisk tætte melodier, der sam men med skånselsløse rockrytmer, skæve 13/8-takter og en uimodståeligt smuk, filmisk ballade viser spændvidden af bandets store talent.

I et sidste uventet twist slutter albummet med det euforiske klimaks ’Hopeful Monsters’, hvor kvartetten udvides til et 9-mands ensemble med nogle af Danmarks førende unge blæsere med indviklede, synkoperede bigband-agtige arrangementer. En passende afslutning på en opfindsom, sammenhængende præstation af moderne musikalsk innovation.