Remembering Phil Lynott

phillynott

Ståpladser
175,- DKK + gebyr i forsalg
200,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

4. januar 2016 er det 30 år siden den legendariske Thin Lizzy sanger og bassist Philip Parris
Lynott (1949 -1986) døde.

Phil Lynott, som han er bedre kendt som, har efterladt dybe lyriske og musikalske aftryk hos lyttere verden over: Fra den gængse ”Lizzy” supporter til musikalske ligemænd og inspirationskilder. Bob Dylan, eksempelvis, som af mange regnes for en af de allerstørste sangskrivere og tekstforfattere, har omtalt Phil Lynott som intet mindre end et geni, hvilket ikke siger så lidt!

Selvom han var mest kendt for sine hardrock-sange, bevægede Lynott sig ubesværet imellem mange musikalske stilarter, og han skrev alt fra ”Jailbreak” til ”Jamaican Rum” eller ”Cold Sweat” til ”Cathleen”. På den baggrund var han en stor inspirationskilde for en lang række musikere, ikke mindst i Danmark.

Derudover er 6.2.2016 er 5 årsdagen for guitarvirtuosen Gary Moores død. Lynott og Ex- Thin Lizzy guitarristen Moore var tætte venner og skrev nogle af deres bedste sange sammen. Som del af en hyldest til Lynott vil en del af
aftenens koncert være en hyldest til dette venskab og til ”gode gamle Gary”.

Musikforeningen ”Danish Eire” har derfor valgt at afholde en mindekoncert i Amager Bio KBH d.9.1.2016. I lighed med tidligere afholdte arrangementer vil mindekoncerten i anledningen af 30 året for Phil Lynotts død blive en hyldest til Irland. På Programmet vil være alt fra traditionel irsk folkemusik til moderne rockmusik. Fremført af kendte og mindre kendte musikere fra Danmark og Irland.

Overskuddet fra koncerten vil gå til den Irske fond ”The Roisin Dub Trust”, der varetager Philip Lynotts arv og blandt andet bestyres af hans mor Philomena Lynott. Philomena Lynott er inviteret som æresgæst til koncerten i København.