Sorten Muld

sortenmuld

Ståpladser
175,- DKK + gebyr i forsalg
200,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Er du en af dem, der ikke havde chancen for at høre Sorten Muld live, da de tilbage omkring årtusindeskiftet spillede deres bjergtagende og banebrydende folk-elektronica på landets klubber og festivaler?

Eller er du en af de mange, der længes efter igen at blive indhyllet i Sorten Mulds stemningsmættede univers? Så er det med at gribe chancen nu, når gruppen i oktober tager på en af sine sjældne mini-turneer til landets tre største byer.

Efter en næsten 10 år lang pause, valgte Sorten Muld i foråret 2011 at finde sammen igen, for at spille tre eksklusive koncerter for fulde huse i Århus, Odense og København, efterfulgt af et job på Tønderfestivalen i 2012.

“…Sammen med Ulla Bendixens klare, rene og overbevisende vokal tryllebandt Sorten Muld publikum med fortællinger som ‘Ramund’, ‘Ravnen’ og ‘Roselil Rose'”, skrev Gaffa om koncerterne.

“… At dømme efter aftenens modtagelse, og det nærmest uendelige bifald efter sidste nummer bliver det med garanti et hit, hvis gruppen vælger at udvide touren…det var et fantastisk dejligt gensyn med både bandet og publikum!”, siger sanger Ulla Bendixen.

“Vi mærkede fra start til slut den samme varme samhørighed om vores musik, som vi havde pakket ned i instrumentkasserne ti år tidligere. Oven på de koncerter lovede vi hinanden: “Det her må vi gøre igen!!!”

Historien: “Et gennembrud af dimensioner”, skrev Information på forsiden, efter at have oplevet en af Sorten Mulds første koncerter i slutningen af 90’erne.

Og det blev virkeligt et stort gennembrud fra en hel uventet kant, da gruppen tilbage i 1997 med sin blanding af nordisk middelalder og tecno/triphop, brød igennem til det brede publikum, og i årene der fulgte høstede stor anerkendelse både for deres udgivelser og koncerter.

“Det er altid stærkt at opleve, når en ny musik åbenlyst forløser et indtil da uformuleret savn”, skrev Politiken under overskriften: “Folkemusik til et nyt millennium”, og fortsatte: ”At dømme efter publikums medleven har der vitterligt været et hul fyldt med stumt savn, der hvor Sorten Muld nu spiller sin musik, som bringer det nationale og det etniske, den rodfæstede tradition og det moderne netværk sammen….”

Blandingen mellem computerteknologi og gamle akustiske instrumenter, som sækkepibe og jødeharpe, smelter sammen i Sorten Mulds stemningsmættede lydkulisser. Musikken er til tider underspillet til tider i voldsomt udbrud, og giver rum til sangenes fortællinger om dæmoner, utæmmelige drifter og uomgængelig skæbne.

Sorten Muld er:
Ulla Bendixen: Sang
Henrik Munch & Martin Ottosen: Tangenter og elektronik m.m.
Søren Bendixen: Guitar
Johannes Hejl: Kontrabas
Niels Kilele: Percussion
Tommy Nissen: Trommer
Martin Seeberg: Sækkepibe,jødeharpe m.m.
Martin Lorentzen: Lys