Spoon (US)

Ståpladser
225,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Spoon er et amerikansk indieband fra Texas. Bandet blev dannet i 1993 af sanger/guitarist Britt Daniel og trommeslager Jim Eno. Derudover er bandet Rob Pope og Axel Fischel på henholdsvis bas/keys og guitar/keys.

Rolling Stone har kaldt dem “one of the most consistently great bands in indie rock”, men de laver ikke plader der lyder specielt ”indie”, da de ikke er specielt underspillede, men hverken postpunk- eller klassisk-rocketiketten passer specielt godt på dem. De har med andre ord fundet deres egen plet i solen, der både har faste rytmer, dansabel guitar og æteriske synthpopflader.

Albumdebuten var i 1996 med ’Telephono’, og til dato har de otte studieudgivelser bag sig, hvor ’Gimme Fiction’ fra 2005 og ’Ga Ga Ga Ga Ga’ fra 2007 begge nåede et førsteplads på den amerikanske indie-chart.

I marts udkommer deres niende studiealbum der bærer titlen ’Hot Thoughts’, og med det vil de sammen med producer Dave Fridmann afsøge nye veje, blandt andet med “crafted multidimensional jams that showcase textured guitar riffs, warm keyboards, oddball studio effects, and Daniel’s sandpaper-rough croon.”