Steven Wilson (UK)

stevenwilson

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Engelske Steven Wilson kendes bedst som frontmand og leder af gruppen Porcupine Tree. Siden albumdebuten i 1991 har de udsendt en lang række plader, med afsæt i den progressive rock og ikoniske navne som Pink Floyd og King Crimson.

Men kort efter album nummer 10, ‘The Incident’ (2009), lagde Wilson i 2010 sit band til ro på ubestemt tid for i stedet at fokusere på sin solokarriere. Dén havde ham nemlig søsat i 2008 med det eksperimenterende album, ‘Insurgentes’.

I 2011 fulgte han op med ‘Grace for Drowning’, som mange fremhævede som et af hans allerbedste værker, inklusive Porcupine Trees diskografi, og i forlængelse af denne udgivelse gæstede i 2012 Amager Bio for første gang.

Samme år udkom ‘Storm Corrosion’, et samarbejde med Opeths Mikael Åkerfeldt, og 2013 medførte Wilsons tredje plade, ‘The Raven That Refused to Sing’, samt koncerter på Vega og Train i Aarhus.

Og til februar barsler “prog-prinsen” igen med nyt. Hér er han nemlig klar med sit fjerde soloalbum, som har fået titlen, ‘Hand. Cannot. Erase.’, og kort efter drager han med sit specialsammensatte band ud på en omfattende Europa-turné.

På Facebook har Steven Wilson afsløret, at han med sit hold allerede nu arbejder på et nyt show, som vil hæve standarden fra de foregående turnéer, og som vanen tro vil tælle en visuel side, udviklet af den danske kunstner, Lasse Hoile.

Koncerten i Amager Bio vil være bygget op omkring det kommende album, men den 47-årige sangskriver lover, at der også er gjort plads til ekstra overraskelser fra hans omfattende sangskriverkatalog. Der er kort sagt lagt op til en stor aften.