The Dandy Warhols (US) – NY DATO

dandywarhols2016

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Få bands har som The Dandy Warhols formået at holde rockens flamme i live. De holder nemlig både den kunstneriske selvstændigheds fane højt, samtidig med at de ikke at blege for at have det sjovt undervejs. Det er gruppens fundament. Frontmand Courtney Taylor-Taylor fortalt, at da bandet blev dannet i Portland i 1993 var det en gruppe venner der “needed music to drink to”, og alligevel fik de i begyndelsen at vide, at de nok var for intellektuelle til at blive store.

Drømmen var dog aldrig at ”blive store”, men at lave stor musik der inspirerer og er værd at tænke over, og de er inspireret af The Brian Jonestown Massacre, The Velvet Underground, The Beach Boys, Simon and Garfunkel, The Beatles, The Shadows og The Rolling Stones, og navnet er et ordspil over det kendte pop art-koryfæ, Andy Warhol.

At The Dandy Warhols så alligevel formåede begge dele – både at live store og lave stor musik – skyldtes, at sangen ’Bohemian Like You’ fra 2001 både var med i en stor Vodafone-reklame, i serien ’Buffy the Vampire Slayer’ og i Dreamworksfilmen ’Flushed Away’, og hermed fik de virkelig hul igennem. Samme år spillede de en kontroversiel koncert på Roskilde Festival, hvor de angiveligt havde været så påvirkede, at det blev en attraktion i sig selv – igen dobbeltheden.

The Dandy Warhols tiende studiealbum, ’Distortland’ udkom i 2016.
“I noticed there is a lot of distortion on the tracks, and in weird places,” siger Taylor-Taylor. “Distortion on the vocals, drums, keyboards, not just distorted guitars. Even the acoustic I found myself putting distortion on. Meanwhile, we’re living in Portland, Oregon, which has gone from .5 million to 2.5 million, and thats the weirdest thing. I just looked out my window and thought ‘Distortland’…. yep. The dirty little town that time forgot, one day became the cultural epicenter of earth.”

’Distortland’ er gruppens første plade for Dine Alone, og den første udgivelse siden 2012’s ’This Machine. Igen, det er ikke specielt kommercielt at lade fire år gå mellem udgivelserne, men det er netop, hvad The Dandy Warhols handler om: at lade musikken og kunsten diktere tempoet.