The Wind Cries: Jimi Hendrix 70th Anniversary

windcries

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Tirsdag d. 27.November ville James Marshall “Jimi” Hendrix være fyldt 70 år.

Ingen anden guitarist har haft så stor indflydelse på den elektriske guitars placering i musikken, og kun få kommer i nærheden af den unge håbefulde guitarist fra Seattle, som for alvor slog igennem i London med singlen “Hey Joe”, og for evigt placerede som ikonet over alle.

Derfor vil en lang række danske topmusikere på dagen fejre Hendrix ved en koncert i Amager Bio.

Stærke og kreative navne fra forskellige ender af musikbranchen er samlet i Amager Bio denne ene aften. Og der bliver masser af musik, da koncerten strækker sig over to lange sæt, hvor musikerne giver hver deres bud på 2- 3 Hendrix numre, og fortolker disse helt efter eget ønske. Og der vil, ifølge initiativtagerne, blive tale om mange spændende versioner.

“Ideen med dette er dels at samle nogle af landets bedste musikere på et sted, og samtidig give dem frie tøjler til at fyre den af, uden kommercielle eller kunstneriske hensyn og begrænsninger – og ingen ved helt hvad der kommer til at ske før aften en er omme – vi er åbne for overraskelser.”

“Der vil være masser af ‘tråd’ og traditionelle versioner, men vi har også inviteret kunstnere med en lidt anden vinkel. Eksempelvis vil Mikkel Nordsø give sit bud sammen med saxofonisten Thomas Franck, mens Danmarks førende bluesmand – Mike Andersen – går på scenen med pianisten Esben Just, for sammen at give deres bud. Og oplægget har netop været at få nogle stærke musikalske kræfter, mere end blot at “namedroppe.”

Publikum vil få en kæmpe musikalsk oplevelse, og masser af musik for billetten, da aftenen strækker sig over næsten 3 timer med den indlagte pause, samt et afsluttende fællesnummer.

Listen af musikere er lang, og tæller i skrivende stund:

Poul Halberg, Jette Schandorff, Mikkel Nordsø, Thomas Franck, Mike Andersen, Esben Just, Mika Vandborg, Lars Krarup, Søren Andersen, Troels Skovgaard, Brander/Larsen, Helge Solberg, Rune Harder Olesen, Klaus Menzer, m.fl.