The Wooten Brothers (US)

Ståpladser
375,- DKK + gebyr i forsalg
390,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)

I mere end fire årtier har de fem brødre markeret sig som musikalske pionerer og udfordret musikkens grænser inden for jazz, funk, soul, R&B, rock og bluegrass. Deres opvækst som børn af militærfamilier førte dem gennem Hawaii, Californien og Virginia, hvor de delte scene med kunstnere som Curtis Mayfield, The Temptations, Ramsey Lewis, Stephanie Mills, War og flere andre. I midten af 80’erne udgav de et album som The Wootens for Clive Davis’ Arista Records. Dette bliver deres første turné sammen som et band, siden deres saxofonspillende bror Rudy døde for nogle år siden.

Victor Wooten, en femdobbel Grammy Award-vinder, er blevet anerkendt af Bass Player Magazine og betragtes som en fremragende bassist. Han er med i Bela Fleck and the Flecktones og nævnes ofte i sammenhæng med Jaco Pastorius. Udover sin musikalske karriere er han forfatter, naturforsker og musiklærer, der har organiseret unikke musik-/naturlejre siden 2000. Wootens lejre afholdes ved Wooten Woods uden for Nashville, hvor han også startede sit eget pladeselskab, Vix Records, i 2010.

Joseph Wooten, nuværende keyboardspiller for Steve Miller Band, er komponist, arrangør og motiverende taler. Han har samarbejdet med kunstnere som Whitney Houston og Kenny G og leder sit eget band udover at hjælpe sin lillebror i The Victor Wooten Band.

Roy “Futureman” Wooten, en anden femdobbel Grammy Award-vinder, er trommeslager og percussionist og er kendt for sine opfindelser som “The Drumitar” og “RoyEl” keyboard. Ud over sin musikkarriere beskæftiger han sig også med filosofi, forskning, film og undervisning.

Regi Wootens unikke guitarstil har gjort ham berømt og sammenlignes med Jimi Hendrix, Frank Zappa og Chuck Berry. Udover at optræde underviser han i musik i Nashville, TN, og har lært mange talentfulde musikere, herunder hans brødre Joseph og Victor.

Samlet set præsenterer Wooten-brødrene et imponerende niveau af erfaring og musikalsk ekspertise på scenen. Deres shows er energifyldte og fusionerer forskellige stilarter, inklusive originale sange og klassikere. De er ægte talenter, og deres shows bør opleves.