Uncle Acid & the Deadbeats (UK)

Ester Segarra

Ståpladser
200,- DKK + gebyr i forsalg
225,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Uncle Acid & The Deadbeats’ tekstunivers er dystert. Det handler blandt andet om mord og sindssyge, og med et oprindeligt bandnavn, der lød “The Sharon Tate Experience”, har rødderne fra Cambridge ikke ligefrem sigtet efter mainstreamberømmelse. Men ikke desto mindre er de tordnet frem med deres psykedeliske stoner-rock.

2011-albummet, ‘Blood Lust’, blev en undergrundssucces, og gennembruddet kom i 2013 med opfølgeren ‘Mind Control’, hvor kvartetten var forbi Danmark to gange; først på Roskilde Festival og senere på året som opvarmning for selveste Black Sabbath i Forum.

Uncle Acid vendte sidste år tilbage til landet og gav en udsolgt forårskoncert i Pumpehuset, som de siden fulgte op med en succesfuld optræden på sommerens Copenhell-festival, inden de i august udsendte singlen ‘Runaway Girls’ som forsmag på deres kommende album.

Hovedpersonen, Kevin “Uncle Acid” Starrs, og hans Deadbeats-kumpaner arbejder nu på højtryk for at færdiggøre plade nummer fire, som er sat til udgivelse senere på året, hvorefter gruppen i slutningen af oktober kommer forbi Amager Bio med en ladning tung og okkult rock.

Og mon ikke opgraderingen til det større spillested betyder, at Uncle Acid & The Deadbeats forkærlighed for obskure filmklip kommer til sin ret på et ligeså større bagtæppe? At dømme efter bandets musikvideoer er der i hvert fald rigeligt med gruopvækkende materiale at tage af…