Zappa Plays Zappa (US)

zpz

Ståpladser
325,- DKK + gebyr i forsalg
350,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Når Zappa Plays Zappa rammer Amager Bio 26. oktober, vil bandet spille hele Frank Zappas album ‘One Size Fits All’ samt et bredt udvalg af Zappas sange plukket fra hele hans imponerende produktion.

Zappa Plays Zappa er et tribute-band der bliver anført af mesterens ældste søn, den 45-årige Dweezil Zappa. Dweezil Zappa er en kendt rockguitarist og skuespiller, der kan sole sig i egen succes. Men med ZPZ er det en hyldest til faderens musikalske arv, det gælder.

Bandet debuterede i 2006 med turneen ”Tour De Frank” som ramte både Europa, Canada og USA, og bandet har siden da fokuseret på forskellige af Frank Zappas værker. Senest var det eksempelvis 1974-udgivelsen ‘Roxy and Elsewhere’ de tog i kærlig behandling, og denne gang bliver det altså ‘One Size Fits All’ der kommer under kærlig behandling.

Zappa Plays Zappa har gennem årene haft skiftende medlemmer, og mange af de musikere der har været inde over orkestret, har spillet sammen med Zappa den ældre: bl.a. Napoleon Murphy Brock (sax, fløjte og vokal) der var en fast del af seniors setup, men også trommeekvilibristen og sanger Terry Bozzio samt guitarvirtuosen Steve Vai har gæsteoptrådt med Zappa Plays Zappa.

I februar 2009 vandt Zappa Plays Zappa Grammy-Awarden ”Best Rock Instrumental Performance” for deres udførelse af Frank Zappas instrumental-klassiker”Peaches en Regalia”.

Frank Zappa døde i december 1993 af prostatakræft.