Tidligere koncerter

Event Information:

 • man
  28
  apr
  2014

  Spyro Gyra (US)

  20:00Amager Bio

  spyrogyra

  Ståpladser
  275,- DKK + gebyr i forsalg
  300,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  Spyro Gyra er et af de allerstørste navne inden for den behagelige og instrumentale "smooth jazz". Det amerikanske bands rødder strækker sig tilbage til starten af 70'erne, og gruppens selvbetitlede debut udkom i 1978.

  Bandet blev stiftet af saxofonist Jay Beckenstein og keyboardspiller Jeremy Wall, der fra fokuserede på at blande pop, soul and jazz i et mix, som gav dem et loyalt publikum, også uden for jazzsegmentet.

  Siden har Spyro Gyra solgt mere end 10 millioner albums, spillet over 5000 koncerter på fem forskellige af verdens kontinenter, og i 2013 udsendte de deres 30. album, "The Rhineback Sessions".

  Boston-bandets sound er bygget omkring harmoniske, ofte eksotiske toner, inspireret blandt andet af bossanovaen. Og med Beckenstein som fast spydspids har kvintetten alle dage lagt et imponerende teknisk niveau for dagen.

  Ét af Spyro Gyras største hits er 1979's caraibisk inspirerede "Morning Dance", fra pladen af samme navn, og det er netop dét albums 35. års jubilæum, de fem amerikanere i 2014 fejrer med en turné, hvor de fremfører det fra start til slut.

  Forvent en varm aften med masser af forførende og instrumental "smooth jazz", spillet af et hold af imponerende dygtige musikere. Spyro Gyra stiller i Amager Bio i følgende besætning:

  Jay Beckenstein: Saxofoner
  Tom Schuman: Keyboard, orgel, klaver
  Julio Fernandez: Guitar
  Scott Ambush: Bas
  Lee Pearson: Trommer