Tidligere koncerter

Event Information:

 • tors
  25
  sep
  2014

  Baal

  20:00Amager Bio

  baal2014

  Ståpladser
  195,- DKK + gebyr i forsalg
  225,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  I år er det 20 år siden medlemmerne i Baal mødtes for første gang. Og dét fejrer kvintetten, med den karismatiske sanger Bjørn Fjæstad i front, på behørig. I efteråret spiller de fire ekslusive koncerter landet rundt, herunder i Amager Bio.

  Det var dengang, i 1994, midt imellem rasende grunge og snotnæset britpop, at sangeren Fjæstad, guitaristen David Kampmann og pianisten Henrik Sten Melander mødtes i deres søgen efter deres egen musikalske identitet.

  De startede med at spille David Bowie-covers, men fandt hurtigt deres helt egen stil, og deres hjemmeproducerede debut-ep vakte allerede stor opmærksomhed og gjorde, at de blev nomineret som "månedens band" i Politiken.

  Med et særegent tekstunivers og ekspressive udtryk ramte de efterfølgende plet i første hug i 1996 med deres debutalbum "Sensorama", der ifølge Gaffas 6-stjernede anmeldelse "udfordrede alle musikalske opdagelsesrejsende".

  Inspireret af bl.a. Kurt Weill og datidens depression i Europa, byggede Baal deres univers op omkring de små skæve eksistenser, pakket ind i en unikt stort lydbillede med store armbevægelser. "Sensorama" solgte 20.000 eksemplarer og blev nomineret til tre danske Grammyer, mens gruppen også spillede opvarmning for Tindersticks.

  På det efterfølgende album "Karaoke" (1998) gik Baal imidlertid pludselig elektronisk, men stadig med masser af anmelderros. Og på 3'eren "Funtex" (1999), skulle der igen afprøves nye musikalske landskaber med den engelske producer Rik Simpson bag knapperne.

  I det nye årtusinde har Bjørn Fjæstad forfulgt en karriere som skuespiller, og herigennem har Baal fulgt op på deres kabaratinspirationer og indspillet fire albums med storladen teatermusik. Fjæstad har de senere år erobret de skrå brædder på teatre i både Danmark, Norge og England.

  Men til efteråret er Stemmen altså tilbage på spillestederne, hvor Baal-ånden forsøges indfanges af:

  Bjørn Fjæstad - vokal
  Henrik Sten Melander - piano
  Troels Skjærbæk - bas
  Morten Lundsgaard - guitar
  Kenni Andy Jørgensen - trommer