Tidligere koncerter

Event Information:

 • fre
  28
  nov
  2014

  Young Flowers + Syreregn

  21:00Amager Bio

  youngflowers

  Ståpladser
  150,- DKK + gebyr i forsalg
  175,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  I november mødes de psykedeliske rock-generationer i Amager Bio. Det sker, når veteranerne i Young Flowers og deres sønner i ånden, Syreregn, spiller fredagskoncert.

  Young Flowers var et af de tidligste danske bands, der samlede tråden op herhjemme i Jimi Hendrix' hårdt rockende og udsyrede stil efter et årti med "pigtrådsmusik".

  Med Jimi Hendrix Experience og Cream som forbilleder spillede de som powertrio: På guitar var det Peer Frost, der havde spillet med Peter Belli, og på trommer var det den nu afdøde Ken Gudman, der stadig mindes årligt i Amager Bio.

  Trioen fuldendtes af bassist og forsanger Peter Ingemann, der havde en baggrund som jazzmusiker, men som pludselig fik øjnene op for rockmusikkens potentiale.

  Young Flowers eksisterede kun i tre år, fra 1967-70, hvor de udgav to plader, "Blomsterpistolen" i 1968 og "No. 2" fra året efter. Herefter fik Ingemann stor succes i duoformat med Niels Skousen og med Røde Mor, mens Frost spillede Savage Rose, som også Gudman var med i en årgang.

  Ingemann og Frost spiller fortsat med mellemrum som Young Flowers, men i stedet for Ken Gudman, der døde i 2003, er det med den gamle Gasolin'-trommeslager, Søren Berlev. Og i dag er stilen "powerblues" og "syrerock".

  Som opvarmning er det altså Nykøbing Falster-bandet, Syreregn, der stolt følger op på den Cream-inspirerede arv efter Young Flowers, som kunne være deres forældre. Syreregn er også en powertrio.

  Det unge danske band debuterede i 2009 med "OCD", der talte masser af bluesrock. Men i år udkom gruppens andet album, "Skabt værk består", der takket være den ny guitarist, Casper Gyldensøe, bød på en mere prog-rocket stil.

  Pladen var længe undervejs, og Syreregn inviterede flere gæstemusikere til at jamme med på pladen, herunder Øresund Space Collectives Scott Heller og Larica-medlemmerne Mads Tamborg og William Kaae.

  Og mon ikke der også bliver plads til masser af psykedelisk jammende minutter i Amager Bio denne novemberfredag, når generationerne mødes i et brag af en dobbeltkoncert? Vi tror det. Stærk tobak eller ej.