Tidligere koncerter

Event Information:

 • man
  02
  nov
  2015

  Steve Gadd Band (US)

  20:00Amager Bio

  551504_817489531663681_8169382609952750966_n

  Ståpladser
  300,- DKK + gebyr i forsalg
  325,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  Info:

  Han har spillet med alle fra Paul McCartney og Eric Clapton over Simon & Garfunkel til Chick Corea og Amager Bio-aktuelle Al Jarreau. Navnet er Steve Gadd, og han er en af verdens mest eftertragtede session-trommeslagere.

  Når han i november lægger vejen forbi hovedstaden, er han fyldt 70 og kan se tilbage på en meget lang og glorværdig musikerkarriere, der strækker sig tilbage til 50'erne, hvor den blot 11-årige talentspire startede i jazzen og spillede med selveste Dizzy Gillespie.

  Steve Gadd er uddannet ved musikkonservatoriet i hjembyen New York, hvor han allerede tidligt spillede i koncert- og strygerorkestre, og efter en tur i militæret begyndte han i 1971 begyndte at arbejde som studiemusiker.

  Man kan således høre Gadds groove på ikoniske 70'er-indspilninger af blandt andre Carly Simon, Aretha Franklin, Stanley Clarke, Rickie Lee Jones samt ikke mindst Eric Clapton, Chick Corea og Paul Simon.

  Selvsamme Simon hyrede efterfølgende Steve Gadd til sit afrikansk inspirerede band, som han turnerede tæt med især op gennem 80'erne. I dag spiller han fortsat med Simon, men er også fast turnémusikere for Eric Clapton, James Taylor og Kate Bush.

  Der er med andre ord ikke mange huller i den travle trommeslagers kalender, men i november har han alligevel fundet tid til en koncert i Amager Bio, hvor han møder op med sit band, der består af fire håndplukkede talenter:

  Larry Goldings (keyboard) har en helt speciel signaturlyd på keyboardet, som har været efterspurgt inden for pop og R&B. CV'et tæller blandt andet samarbejde med Tracy Chapman, Dave Grusin, Lee Ritenour og yngre talenter som John Mayer og Norah Jones.

  Jimmy Johnson (bas) på de dybe strenge har arbejdet tæt med James Taylor og stjerneguitaristerne Allan Holdsworth og Lee Ritenour. Sideløbende var Johnson i 70'erne med til at udvikle den femstrengede bas, der efterhånden er godt udbredt.

  Michael Landau (guitar) er en prominent sessionguitarist, der har indspillet med alle fra Joni Mitchell og Michael Jackson over James Taylor til Pink Floyd og Miles Davis.

  Walt Fowler (trompet/flygelhorn) vil endelig krydre lydbilledet med blæserinstrumenter. Man kan høre Fowlers arbejde på indspilninger af kunsntnere så forskellige som Buddy Rich, James Brown, Stanley Clarke, James Taylor, The Doors og Toto.

  Sammen udgør de fem musikere kvintetten, Steve Gadd Band, der vil give en instrumental koncertoplevelse af de helt store, hvor der nok vil være rigeligt med hits fra hele Gadds imponerende karriere.