Tidligere koncerter

Event Information:

 • fre
  18
  dec
  2015

  Vikings on Tour: Asynje :: Krauka :: Virelaj :: Huldre

  21:00Amager Bio

  vikings

  Ståpladser
  175,- DKK + gebyr i forsalg
  200,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  Der er lagt op til en stor fælles fest, når konceptet ”vikings on tour” på én aften samler folk fra så vidt forskellige miljøer som rollespil, goth/metal, folkemusik, vikinge- og middelaldermiljø. Første gang VOT blev afholdt for udsolgte døre på Atlas i Århus blev så stor en succes, at vi selvfølgelig må sætte det op i København også. Denne gang i anledning af at fejre den oprindelige hedenske julefest, Yule, som er når årets hjul er drejet rundt en hel omgang og dagene igen bliver længere.... og i anledning af at Asynje holder release på sin længe ventede nye cd...

  Vikings on tour har samlet 4 vidt forskellige grupper, som fra hver sin indgangsvinkel giver deres bud på en moderne fortolkning af musik i vikingernes fodspor. Grupperne arbejder alle med vores urnordiske rødder, men der er dog på ingen måde tale om museumsmusik: det er meningen at aftenen kommer til at bestå af fire forskellige fester.

  Asynje, som denne aften holder release på sin nye cd, varmer op med en sofistikeret fortolkning af urnordisk folkemusik med elektroniske klange og beats og en scene fyldt med autentiske etniske gamle vikingeinstrumenter.

  Krauka kommer med deres karismatiske forsanger islænding Gudjon Rudolf, som med sin imponerende kæmpe stemme/røst synger islandske sagaer ud med en autencitet så fjeldene skælver. På et sprog der er så urnordisk som det bliver.

  Virelai sørger for en fest i øjenhøjde hvor publikum inddrages i gamle nordiske ballader og kædedanse.

  Huldre leverer en energiladet afslutning på aftenen med pompøs folk-metal.

  Aftenen sluttes af med et lille sæt, hvor alle går på scenen sammen i et stort nordisk all-stars viking orkester i et brag af en fest. Lad mjødhornene skumme!