Tidligere koncerter

Event Information:

 • tors
  14
  apr
  2016

  Secret Oyster

  20:00Amager Bio

  secretoyster

  Ståpladser
  125,- DKK + gebyr i forsalg
  150,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  Secret Oyster var i 70’erne ét af Danmarks mest succesfulde orkestre og skabte sig desuden et navn på den internationale scene for det, der siden fik betegnelsen elektrisk jazz eller fusion, og opnåede megen anerkendelse for både lp-udgivelser og koncerter. Udover at spille et meget stort antal koncerter i hele Norden, i Tyskland og i Frankrig turnerede de i længere perioder med Captain Beefheart i UK og med Herbie Hancock i England og Tyskland og spillede desuden koncerter med bl.a. Weather Report, Shakti og George Duke.

  Og så i 1977 var det slut. Men USA kunne ikke glemme Secret Oyster, hvilket førte til, at det amerikanske pladeselskab Laser’s Edge fra 2005 genudgav alle fire oprindelige Secret Oyster-albums. På denne baggrund havde NEARfest festivalen i New York i et par år ønsket sig Secret Oyster på programmet. Denne invitation sagde gruppen, der ikke havde spillet sammen i 30 år, ja tak til!

  Koncerten, der afvikledes for en udsolgt sal, blev en overvældende succes, og efter en times musik kunne Secret Oyster forlade scenen til stående applaus for derefter i næsten en time at signere cd’er og gamle lp-covers! Den stadigt stigende internationale interesse førte i august 2008 til en ny koncerttur til USA med bl.a. deltagelse som hovednavn på den meget respekterede ProgDay festival i North Carolina.

  Samtidig spillede Secret Oyster i 2007 og 2008 en god håndfuld koncerter i Danmark, men har siden – bortset fra et par enkeltstående jobs – igen ligget stille.

  Men det gamle orkester vil stadig og inviterer således landets spillesteder og publikum på en tur i tidsmaskinen. Tag en tur med Sea Son og den Vidunderlige Kælling Straight To The Krankenhaus!

  Secret Oyster er: Claus Bøhling (gtr) - Karsten Vogel (sax) - Daniel Fridell (keys) - Assi Roar (bas) - Ole Streenberg (trommer)