AMA´R NR. 1

– Historien om 5-øren, Amager Bio, m.m.
af Niels Christensen

BOGEN KAN KØBES FOR 199 KR. FØLGENDE STEDER:
Café 5-øren
og naturligvis i Amager Bio

 

Historien om de kendte spillesteder 5-øren og Amager Bio, men også om Klub 47 som øve- og startsted for rockmusikere og hiphoppere samt det nye spillested BETA. Om amagerkanske musikere som Frede (Fup) Norbrink, Robin Taylor, Finn & Torsten Olafsson fra ACHE, Lei, Lupe og Lanni Moe og Dee Pee (Per Pedersen) fra Rockers By Choice.

Om studierne Sweet Silence og Media Sound og mændene bag dem. Om folkene bag scenen og musikkulturen på Amager (bl.a. Per Abildtrup, formand for Musikforeningen 5-øren og musikbooker i Amager Bio) og de uundværlige, mange aktive bag det hele. Samt komplette spillelister for 5-øren, Amager Bio og BETA. Bogens forfatter er Niels Christensen, som tidligere har skrevet “Montmartre i Nørregade – Mig og Monten” og “Rugsted/Kreutzfeldt – Kom tilfældigvis forbi”.

“Spillestederne er også fint belyst som f.eks. Klub 47, Musikforeningen 5-øren og Amager Bio… bogen er fyldt med flotte fotos af bl.a. udendørskoncerter og af store udenlandske navne, som har optrådt der… Bogen slutter med nogle fine oversigter over rockbands fra Amager og koncertlister fra 5-øren og Amager Bio… kommer grundigt og vidt omkring rockhistorien på Amager”.
Poul Nowack, Facebook-grupper for dansk rock

“Niels Christensen har skrevet et digert værk, rigt illustreret med ikoniske billeder fra rockkoncerterne på 5-øren og i Amager Bio… bogen er et lille stemningsbillede på en unik tid, og det er en lokal historie om de kendte spillesteder… og så indeholder den imponerende, gennemresearchede koncertlister”.
Jacob Schneider, Amager Bladet