Kommende koncerter

Event Information:

 • tors
  18
  apr
  2024

  GinmanBlachmanDahl

  20:00Amager Bio

  Unummererede siddepladser
  275,- DKK + gebyr i forsalg
  290,- DKK i døren
  Køb billetter her (via Ticketmaster)

  GinmanBlachmanDahl er på mange måder en unik institution den skandinaviske og europæiske jazzscene.

  De har spillet sammen i over 30 år og bag navnet GinmanBlachmanDahl gemmer sig tre af Danmarks største musikalske personligheder – bassist Lennart Ginman, trommeslageren Thomas Blachman og pianisten Carsten Dahl.

  De har opnået en status som en af landets mest populære jazzbands igennem en afgrundsdyb musikalsk tillid til magien i deres fælles improvisationer. Deres dybe kendskab til traditionen tilfører det nødvendige swing og den i øjeblikket skabte musiks inderlighed og farlighed.

  GinmanBlachmanDahl bevæger sig altid frit mellem komposition og improvisation i et åbent univers, der nærmer sig musikalsk telepati.

  Sammen var de det første danske jazznavn, der nogensinde blev udgivet på det legendariske Verve Records i begyndelsen af 00’erne og senest under sommerens Jazz by the Sea 2023 spillede GinmanBlachmanDahl en kæmpe stor Open Air hyldestkoncert til Wayne Shorter.

  Med deres frygtløse udgangspunkt, som omfatter hele denne musikforms historie fra middagsbordsmusik, hardcore swing, kompleks kompositionsmusik gennem jazzens standardrepertoire til afdæmpet tidløs minimalisme, overrasker og tryllebinder de ethvert publikum, hvor de kommer frem.

  “What’s to come” er en ny studieoptagelse som udgives i april måned 2024. De improviserer bare sammen en hel dag – og det hele lyder overraskende som skrevet partiturmusik og velkendte melodier. Det er virkelig ikke fra denne verden – og det peger i retning af en innovativ måde at udforske viden og sammenspil inden for musikken.

  Disse tre personligheder er virkelig som komponerende musikere og spillende komponister i en stærk fælles vision.

  Kom og oplev en unik koncert i Amager Bio og få en anderledes oplevelse der ikke altid er lige til at få mulighed for, da de sjældent spiller i Danmark.