Kommende koncerter

Event Information:

 • tirs
  11
  jun
  2024

  Canned Heat (US)

  20:00Amager Bio

  Ståpladser
  420,- DKK + gebyr i forsalg
  435,- DKK i døren
  Køb billetter her (via Ticketmaster)

  I forbindelse med udgivelse af nyt studiealbum ‘Finyl Vinyl,’ der udkommer 5. april, kommer Canned Heat en sidste gang til Europa i juni, hvor de efter knap 10 år atter kan opleves til to eksklusive koncerter i Danmark, hvor den ene er i Amager Bio.

  Albummet, som er det 35. i rækken, markerer bandets første studieudgivelse i 15 år. Det blev indspillet i Burbank, Californien, med gæsteoptædener fra bl.a. Joe Bonamassa. På ‘Finyl Vinyl’ leverer de den karakteristiske lyd, der kombinerer gamle bluesrødder med psykedeliske strøj, og albummet består primært af frisk originalt materiale.

  Canned Heat blev dannet tilbage i 1965 i Los Angeles af Alan “Blind Owl” Wilson (1943-1970) og Bob “The Bear” Hite (1943-1981). Bassisten Larry “The Mole” Taylor (1942-2019) kom med i 1966 og trommeslagerer Fito de la Parra kom med i 1967 og har siden været den drivene kraft i bandet.

  De har været af de betydeligste bands, der sprang ud af Flower Power generationen og var i 1969 hovednavn på den originale Woodstock Festival, hvor de stod øverst på plakaten – over navne som bl.a. Jimi Hendrix, Janis Joplin og The Who.

  Efter optrædener på Monterey og Woodstock festivalerne opnåede gruppen verdensberømmelse som gav dem en enorm tilhængerskare og de blev et af tidens populæreste navne.

  Nogle af deres sange, såsom ‘Going Up the Country,’ ‘On the Road Again’ og ‘Let’s Work Together’ blev internationale hits og har siden været brugt i reklamer for bl.a. banker, politiske kampagner og kopieret af utallige musikere.

  Fakta om Canned Heat:

  De har solgt flere plader end noget andet bluesband i musikhistorien
  De har spillet på flere festivaler verden over end noget andet band af nogen art i historien

  Bandet består af:
  Trommeslager Fito de la Parra, har været med siden 1967.
  Dale Spalding (vokal, guitar, mundharmonika), der har været en del af bandet i 17 år.
  Guitarist Jimmy Vivino, var bandleder i “Late Night with Conan O’Brien” og spillede over 4.000 timer i forskellige Conan O’Brien-tv-shows.
  Bassist Rick Reed (tidligere medlem af bands som Paul Butterfield, Chicago BR og Fabulous Thunderbirds)

  Mere info om Canned Heat koncerten på:
  https://bluesheaven.dk/canned-heat