Tidligere koncerter

Event Information:

 • tors
  10
  nov
  2011

  10cc (UK)

  20:00Amager Bio

  10cc2011

  Engelske 10cc har i de senere år været hyppige gæster i Danmark, og nu vender de tilbage for at give koncert i Amager Bio.

  I 2012 er det 40 år siden, at det engelske popband fik deres første hit med sangen "Donna".

  Efterfølgende indspillede det originale band, bestående af Graham Gouldman, Eric Stewart, Kevin Godley og Loi Creme, fire album og en række top 10-singler, før de gik i opløsning i 1976, fordi Godley og Creme ville gå egne veje. Gouldman og Stewart fortsatte med at turnere og indspille som 10cc i selskab med musikere som blandt andre Rick Fenn, Stuart Tosh, Andrew Gold og Paul McCartney.

  I 1983 tog bandet en ni år lang pause, hvorefter de udgav yderligere to album, det sidste i 1995, hvorefter Stewart erklærede bandet for opløst, igen. Efterfølgende har Gouldman turneret med flere perifere bandmedlemmer under navnet 10cc featuring Graham Gouldman and Friends, og Gouldman har derfor været det eneste permanente medlem i alle bandets line-ups.

  Gouldman startede karrieren med at komponere hits for både Yardbirds og Hollies , og for 10cc skrev han sammen med Eric Stewart to af gruppens største slagere, "Dreadlock Holiday" og "I'm Not in Love".

  I løbet af sin eksistens har 10cc solgt mere end 30 millioner album på verdensplan. I 2008 gæstede bandet Danmark med hele fem koncerter på plakaten, og sidste år kunne de igen opleves i Danmark, da de gav koncerter i henholdsvis Rødovre, Esbjerg og Aarhus. Nu lægger de vejen forbi København, hvor de gæster Amager Bio.

  Foruden Graham Gouldman på vokal og bas består 10cc i dag af guitaristen Rick Fenn, trommeslageren Paul Burgess, Mick Wilson på guitar og percussion, og Mike Stevens på guitar, keyboard og saxofon.