Tidligere koncerter

Event Information:

 • fre
  04
  maj
  2012

  Sleep (US)

  20:30Amager Bio

  sleep

  Ståpladser
  250,- DKK + gebyr i forsalg
  275,- DKK i døren
  Køb billetter her (via Ticketmaster)... Eller på Café 5øren

  Inden for "stoner/doom"-genren, der udsprang af Black Sabbaths tunge riffs, er Sleep et legendarisk band. Over otte år, gennem det meste af 90'erne, udgav gruppen tre albums, kulminerende med den 64 minutter lange hashhyldest og monolit af en sang, "Dopesmoker".

  "Dopesmoker" er måske det ultimative musikalske statement inden for genren, men medførte også Sleeps opløsning, idet deres pladeselskab nægtede at udgive værket i dets fulde længde og i det lydbillede, det var skabt i. Det opklippede kompromis ”Jerusalem” udsendtes i 1998, og først fem år efter opløsningen blev "Dopesmoker" udsendt i sin oprindelige, fulde længde.

  Siden da har Matt Pike (guitar), Al Cisneros (bas/vokal) og Chris Hakius (trommer) foldet sig ud i henholdsvis High on Fire og Om, men i 2009 fandt de sammen igen, og spillede et par koncerter på den engelske ATP-festival. Siden forlod Hakius bandet og blev erstattet af Neurosis’ Jason Roeder, der for første gang spillede med bandet på 2010’s USA-turné.

  Sleep drager nu på Europa-tour og har erklæret, at dette bliver deres sidste turné sammen i lang tid, så det gælder om at være på stikkerne, når trioen lægger vejen forbi Amager Bio, Store Bededag.

  OBS! Koncerten ligger i forlængelse af den ligesindede festival ”Heavy Days in Doom Town”, der løber af stablen i samme weekend, og har man armbånd til dén festival, vil man få en rabat på 100 kroner, når man køber billet i døren.

  Af hensyn til festivalens program er spilletidspunktet desuden rykket en halv time frem, så opvarmningsnavnet går på kl. 20.30.