Tidligere koncerter

Event Information:

 • lør
  05
  maj
  2012

  Billy Cross Band

  21:00Amager Bio

  billycross

  Ståpladser
  175,- DKK + gebyr i forsalg
  200,- DKK i døren
  Køb billetter her (via Ticketmaster)... Eller på Café 5øren

  Hjemme hos Billy Cross er stueplanter ikke det, der fylder mest. Derimod står der tre guitarer i hans dagligstue, som illustrerer den spændvidde, danskerne for længst har taget til sig. På den ene fløj står den akustiske, der signalerer singer-songwriter følsomhed. På den anden den røde Gibson, model Chuck Berry, der garanterer tidløs rock. Og i midten den metalskinnende dobro, der udstråler country, blues og traditionsbevidsthed.

  Alle instrumenterne og Cross’ arketypiske rockrøst kan høres på hans kommende album The Dream Hasn't Changed - hans fjerde i eget navn siden 1986. Og det første siden 2009-cd’en So far so good.

  Her er sarkastiske sange om forbrugerisme og overfladiskhed i hans andet fædreland, Danmark, renlivede rockere som ’No One Here Gets Out Of This Alive’, sansede kvindeportrætter i sange som ’Suzy’s Just A Bad Girl’ og den både ærlige og mildt selvironiske ’The Dream Hasn’t Changed’.

  I mellemtiden har han haft succes i trioen Everybody’s Talking og etableret et samarbejde med guitaristen Aske Jacoby. Oprindeligt tænkt som en duo, hvor de to venner levede deres legesyge ud, men Aske er endt med at glide naturligt ind i Billy Cross Band, så det nu består af de to samt bassisten Flemming Ostermann og trommeslageren Henrik Askou.