Tidligere koncerter

Event Information:

 • lør
  06
  apr
  2013

  Backseat

  21:00Amager Bio

  backseat2013

  Ståpladser
  150,- DKK + gebyr i forsalg
  175,- DKK i døren
  Køb billetter her (via Ticketmaster)... Eller på Café 5øren

  Danske Backseat brød gennem lydmuren i 1992 med siglen ”Hey Good Looking”, debutalbummet ”Wind me up” blev råspillet på radioer landet over, og orkestret har siden høstet både 5- og 6-stjernede anmeldelser og utallige Grammynomineringer for deres albums.

  Trods en mindre pause omkring årtusindskiftet har Backseat i de seneste 20 år været en uafviselig del af nationens radiolydbillede og det danske musikliv generelt. Det er der flere årsager til.

  De indiskutabelt fremragende musikere vi taler om i kernen af orkestret, er guitarist Søren Jacobsen, sanger Ivan Pedersen og bassist Helge Solberg, og de har naturligvis på de øvrige pladser bag trommer og keyboards, fundet genrens allerbedste folk til de udskiftninger, der har været her gennem årene. Senest ved bandets pianist Ole Boskovs alt for tidlige bortgang.

  Men udskiftningerne er forvaltet med omhu, således at bandet har formået at beholde sin helt signifikante lyd, der har været gennemgående i hele Backseats produktion. Trommerne betjenes nu af Henrik Askov og tangenterne af Martin Jønsson.

  Beackseat er pt. aktuelle med deres syvende album, ”Seasoned & Served”. Det indeholder 10 splinternye sange i bandets traditionelle stil samt en række bonustracks af forskellig art.

  I deres 20. leveår demonstrerer Backseat fortsat – på dette nye album - en stålsat holden snuden i sporet, tro imod sin oprindelige stil og dens univers, men stadig i udvikling, og kan som et af de få bands i sin genre herhjemme stadig smykke sig med noget, man skulle tro var en selvfølge, - nemlig gode sange.