Tidligere koncerter

Event Information:

 • man
  09
  sep
  2013

  Asia (UK)

  20:00Amager Bio

  asia

  Ståpladser
  275,- DKK + gebyr i forsalg
  300,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  Asia er en af de store supergrupper inden for den storladne prog-rock. Bandet blev dannet i 1981 af bassist John Wetton (King Crimson), guitarist Steve Howe og keyboard-mand Geoff Downes, begge fra Yes, samt endelig Emerson, Lake & Palmers trommeslager Carl Palmer.

  Fra starten af 80’erne udgav kvartetten en række roste albums, navnlig den selvbetitlede debut fra 1982, der indeholdt de tre hits ”Heat of the Moment”, ”Only Time Will Tell” og ”Sole Survivor”.

  I 1985 forlod Howe imidlertid bandet for at danne en ny supergruppe, GTR med Steve Hackett fra Genesis, og året efter gik Asia i opløsning.

  I 1991 blev bandet gendannet, dog uden Wetton, og Howe var for et års tid atter medlem af Asia, inden han igen forlod foretagendet.

  Siden har den britiske gruppe eksisteret i forskellige konstellationer, men i 2006 blev de fire oprindelige medlemmer enige om at finde sammen igen under banneret ”Original Asia”, der har udgivet tre albums siden 2008.

  I januar i år forlod Steve Howe så for tredje gang ASIA, men de resterende tre medlemmer var denne gang hurtigt klar med en afløser, den blot 26-årige YouTube-sensation Sam Coulson.

  Senere i år udkommer det første ASIA-album med Coulson på guitar, ”Valkyrie”, og i samme forbindelse Danmarks-debuterer bandet med det nye unge medlem.