Tidligere koncerter

Event Information:

 • ons
  13
  nov
  2013

  The GrandMothers of Invention (US)

  20:00Amager Bio

  grandmothersofinvention2014

  Ståpladser
  225,- DKK + gebyr i forsalg
  250,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  I februar sidste år gæstede The Grandmothers Re:Invented Amager Bio.

  Navnet dækkede over tre af de musikere, der indspillede med det nu afdøde ikon Frank Zappa. Nu vender to af dem tilbage, og denne gang under banneret "The GrandMothers of Invention", der i øjeblikket turnerer USA tyndt med Zappa-albummet "One Size Fits All" som afsæt.

  Grundkernen i bandet udgøres af keyboardmand Don Preston, der var med i Zappas The Mothers of Invention i årene 1967-1971, hvor han medvirkede på legendariske albums som "Absolutely Free" og "We’re Only in it for the Money".

  Og på vokal og saxofon finder man stadig den festlige Napoleon Murphy Brock, der var med Zappa fra 1974-1984 og medvirkede på plader som "Apostrophe", "One Size Fits All" og "Roxy and Elsewhere".

  Foruden de to veteraner, er det igen fænomenale Christopher Garcia på trommer, marimba, percussion og vokal, på guitaren finder man ”Mad” Max Kutner og på bassen er det Dave Johnsen.

  OBS! Det ligger pt. ikke 100% fast, om de to sidstnævnte er med i Amager Bio, men vi opdaterer hjemmesiden med info, såfremt line-uppen ændres.

  Uanset hvad, så bliver det stensikkert atter engang superfestligt, når dette Zappa-hyldestband lægger vejen forbi Amager Bio!

  Frank Zappa var en amerikansk komponist, sangskriver, guitarist, producer, filminstruktør og samfundskritiker. Gennem en karriere på mere end 30 år skrev Zappa rock, jazz, elektronisk musik og orkesterværker. Han instruerede også musikfilm, videoer, udgav bøger og designede album covers.

  Zappa udgav i sin levetid mere end 60 albums som solist eller med sit band, The Mothers of Invention. Debut-albummet, ”Freak Out”, inspirerede ifølge Paul McCartney til udgivelsen af ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. Zappa producerede også plader med andre musikere: Fra The Animals og Alice Cooper til Captain Beefheart og Wild Man Fischer.