Tidligere koncerter

Event Information:

 • tirs
  08
  jul
  2014

  Bootsy Collins (US)

  20:00Amager Bio

  bootsycollins

  Ståpladser
  275,- DKK + gebyr i forsalg
  300,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  Bootsy Collins er en stjerne inden for funken, og som bassist bliver han ofte fremhævet som én af de allerstørste. Men han var kun teenager, da hans band, The Pacemakers, blev hyret af ingen ringere end James Brown.

  Selvom The Pacemakers kun spillede med Brown i knap et år, var de med på en række af hans mest kendte sange, med Collins' kreative spil, heriblandt "Sex Machine", "Soul Power" og "Talkin' Loud and Sayin' Nothing".

  Op gennem 70'erne slog Collins bas for et andet funk-ikon, nemlig George Clinton, først i Parliament og siden i Funkadelic. Clintons skæve orkestre nødt godt af Bootsys baslinier, og han blev krediteret for at have stået bag flere af sangene.

  I forlængelse af dette dannede den travle bassist i slutningen af årtiet sit eget band, Bootsy's Rubber Band, der i 1976 debuterede med "Stretchin' Out", og året efter "Ahh... The Name Is Bootsy, Baby!".

  Siden har Bootsy Collins holdt godt gang i karrieren og samarbejdet med bl.a. Talking Heads' Jerry Harrison og Fatboy Slim, og i 2010 åbnede han "Bootsy Collins' Funk University", hvor man kan modtage online undervisning i funky basspil.

  I det nye årtusinde har den farverige Bootsy lavet et julealbum ("Christmas Is 4 Ever"), og lige nu er han aktuel med soloalbummet, "Tha Funk Capital of the World", hvor både Ice Cube og skuespiller Samuel L. Jackson medvirker.

  Kort sagt er det en levende legende, en af verdens allerbedste bassister, som har inspireret et hav af talenter verden over, der står med sin "space bass" på Amager Bios scene denne utvilvsomt festlige fredag aften.