Tidligere koncerter

Event Information:

 • man
  18
  maj
  2015

  Billy Cobham Band

  20:00Amager Bio

  billycobham

  Unummererede siddepladser
  300,- DKK + gebyr i forsalg
  325,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  Amagerbro Jazz og Amager Bio præsenterer fusionslegenden Billy Cobham. Han anses som en af verdens mest talentfulde trommeslagere og komponister, og han har blandet jazz, rock og funk siden de sene 60'ere.

  Cobham blev født i Panama, men familien flyttede hurtigt til New York, hvor han er opvokset. Som trommeslager fattede han hurtigt interesse for jazz, rock og funk, og i 1969 dannede han fusionsgruppen Dreams med blandt andre John Abercrombie.

  Han var blot 25, da selveste Miles Davis året efter hyrede ham til at spille side om side med Jack DeJohnette. Og man kan høre Cobham på Davis' banebrydende 'Bitches Brew' (1970), 'Jack Johnson' (1971) og 'On the Corner' (1972).

  Sideløbende med dette dannede han jazzrock-bandet Mahavishnu Orchestra med guitaristen John McLaughlin, som også spillede med Davis, og sammen indspillede de to bedstsælgende plader i årene 1971-73.

  Herefter havde utrættelige Cobham fået mod på selv at være 100% i centrum, og til formålet samlede han en kvartet med keyboardlegenden Jan Hammer, rockguitaristen Tommy Bolin og bassist Le Sklar, og udgav i 1973 'Spectrum'.

  Billy Cobham har siden fortsat sit soloridt med blandt andre John Scofield som sideman. I 80'erne blev han opslugt af den tidstypiske discobølge, og ved indgangen til 90'erne flyttede han base til Schweiz, hvor han stadig har hjemme.

  Senest har den nu 70-årige trommeslager fejret 40-året for 'Spectrum' med en omfattende turné og en liveudgivelse, og når han gæster Amager Bio med sin kvintet, er det med 'Tales from the Skeleton Coast' i bagagen.

  Albummet er den tredje af fire hyldester til veteranens forældre. Og det bliver en sjælden mulighed for at opleve trommegeniet, hvis musikalske cv tæller samarbejde med alle fra James Brown og Stanley Clarke til Peter Gabriel og Carly Simon.

  Bandet består af:
  Billy Cobham - trommer
  Jean-Marie Ecay - guitar
  Christophe Cravero - keyboard/violin
  Michael Mondesier - bas
  Camelia Ben Naceur - keyboard
  Junior Gill - percussion