Tidligere koncerter

Event Information:

 • ons
  23
  sep
  2015

  John Németh (US) + Thorbjørn Risager & The Black Tornado

  19:00Amager Bio

  johnnemeth

  Ståpladser
  175,- DKK + gebyr i forsalg
  200,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  Aftenens koncert er en dobbeltkoncert med John Németh og Thorbjørn Risager & The Black Tornado + en prisuddeling: Årets Danske Bluesnavn.

  John Németh

  John Németh er en en elektrisk blues og soul harmonikaspiller, sanger og sangskriver. Han er hastigt stigende på bluesens stjernehimmel. I 2014 vandt han Blues Music Award i kategorien 'Soul Blues Male Artist of the Year'.

  “Németh is not only the fastest rising star on the national blues scene, he may be the best white blues singer in the history of the genre.” - Lee Hildebrand, East Bay Express, Feb 2009 og har udgivet syv album siden 2002.

  Releasekoncert med Thorbjørn Risager & The Black Tornado:
  Songs From The Road, live DVD/CD (Label: Ruf Records)
  med 10 musikere på scenen (samme lineup som på Songs From The Road)

  Thorbjørn Risager & The Black Tornado udgiver sin 9. cd til efteråret, og man har valgt en udgivelsesdato lige til Copenhagen Blues Festival – af gode grunde:

  I bluesfestivalen i 2005 blev Thorbjørn kåret til ”Årets danske bluesnavn”.

  I 2013 OG i 2014 modtog bandet en DMA (Danish Music Award) i kategorien Blues. De er det eneste band som har modtaget en DMA to år i træk.

  I september 2015 fejrer de 10-årsjubilæum for sit samarbejde med sin booker Annika Westman, som Thorbjørn mødte for allerførste gang lige den aften i 2005 hvor han modtog sit bluespris i Amager Bio.

  Bandet er i de seneste år blevet en af Danmarks største musikeksportører. Af sine mere end 100 koncerter per år bliver mere end 60 spillet i udlandet, mange af dem i Tyskland og Sverige. I alt har de spillet i 20 lande, inklusive Canada og Indien, hvor de fik stor succes i 2014, på en festival headlinet af selveste Buddy Guy.

  Deres seneste udgivelse Too Many Roads fra foråret 2014, blev et internationalt gennembrud på et andet niveau end tidligere. Internationale medier var enige om at det var bandets bedste hidtil, med stærke kompositioner, en god produktion og et band der som flittigt turnerende er mere sammenspillet end nogensinde. De har skabt sin egen unikke miks af genrer – rock, soul, blues, r&b, funk etc. – til det som medierne kalder ”The Risager Sound”. Og så er der jo Thorbjørns ”larger than life voice”… (citat fra BluesWax)

  Nu er det tid for bandets 2. udgivelse på Ruf Records, i Rufs legendariske serie ”Songs From The Road” (DVD og CD). Indspilningen fandt sted på Harmonie, en legendarisk rockclub i Bonn, med en deluxe-lineup med 10 personer på scenen, inklusive begge saxofonisterne plus de to svenske korsangere Ida Bang og Lisa Lystam. 100 minutter af musik med mange af numrene fra Songs From The Road, men også gamle favoritter som den funky ”Opener”, den allerførste spor på debut-cd’en.

  18.00 Dørene åbner
  19.00 Velkomst
  19.15 DMA Blues - præsentation af de nominerede ved lydklip samt annoncering af vinder
  19.30 Årets Danske Blues Navn
  19.40 Vinder optræder
  19.50 Tak og videre til koncerten.
  20.00 Thorbjørn Risager
  21.00 John Nemeth