Tidligere koncerter

Event Information:

 • søn
  08
  nov
  2015

  Death Cab for Cutie (US)

  20:00Amager Bio

  dcfc

  Ståpladser
  330,- DKK + gebyr i forsalg
  355,- DKK i døren
  Køb billetter her (via Billetlugen)... Eller på Café 5øren

  Bandet er gået fra at være et mindre deltidsprojekt til at være Grammy-nomineret for tre albums og en EP. Grundlæggeren er den respekterede sangskriver Ben Gibbard, der tilbage i 1997 startede sin karriere med at udsende sine demoindspilninger på et kassettebånd.

  De efterfølgende år udgav han med Death Cab For Cutie fire studiealbums. Samtidig med bandets voksende succes udgav Gibbard og den elektroniske musiker Dntel, det banebrydende og millionsælgende album ”Give Up” i 2003 under navnet The Postal Service.

  Da Death Cab For Cutie i 2005 udgav deres femte album ”Plans”, der bl.a. inkluderer den akustiske ballade ”I Will Follow You into the Dark”, opnåede de platin-certificering i USA og lå desuden på Billboards albumhitliste i næsten et helt år. Både ”Plans” (2005), “Narrow Stairs” (2008), “The Open Door” EP (2009) og “Codes and Keys” (2011) er alle blevet Grammy-nomineret i kategorien ”Best Alternative Music Album”, hvilket understreger bandets store betydning på indie-scenen.

  Bandet er aktuelt med det 8. studiealbum ”Kintsugi”, der både har toppet Billboards US Top Rock og US Top Alternative. Albummet debuterede som #8 på Billboard-listen og har fået rosende ord med på vejen. Det er desværre sidste album med guitaristen Chris Walla, men som Gaffa skriver i en femstjernet anmeldelse: ”Stærk i modgang og topform trods (op)brud”.