Tidligere koncerter

Event Information:

 • søn
  22
  nov
  2015

  Årets Gudman: Gustaf Ljunggren

  20:00Amager Bio

  gustafljunggren

  Ståpladser
  250,- DKK + gebyr i forsalg
  275,- DKK i døren
  Køb billetter her (via BilletNET)... Eller på Café 5øren

  En musiker med integritet, personlighed og håndværket helt i top. Den prestigefyldte titel Årets Gudman tilfalder i 2015 multi-instrumentalisten Gustaf Ljunggren.

  I virkeligheden er det nemmere at skrive, hvem Gustaf Ljunggren IKKE har spillet med. For den 40-årige musiker har arbejdet sammen med imponerende mange kolleger i utallige sammenhænge. Det er der en god grund til. Gustaf Ljunggren er en musikernes musiker, han mestrer de fleste instrumenter, han er en gudsbenådet instrumentalist, sideman og kapelmester, og han kan hente det bedste frem hos de musikere, han spiller med. Han er med andre ord nærmest designet til at blive hyldet som Årets Gudman. Og det bliver han søndag 22. november i Amager Bio.

  Lang liste

  Gustaf Ljunggren er født i Sverige og har boet i Dannmark i små tyve år. Han rykkede ret hurtigt ind på den danske musikscene som ham, der kunne spille det hele – og på et meget højt niveau. Han har gennem tiden spillet med for eksempel C.V. Jørgensen, Sofia Karlsson, Eddi Reader, Povl Dissing, Steen Jørgensen, Caroline Henderson, Randi Laubek, Steffen Brandt, Beth Orton, Quadron, Tony Garnier, Lars Danielsson Libretto Quartet, Thomas Helmig, Vildnis, Paul Banks, Silas Bjerregaard, Tim Christensen, Benny Andersen og mange, mange flere. Han er desuden komponist og producer og også kendt som kapelmester i Anders Lund Madsens ”Det nye talkshow” på DR1.

  En musikalsk magiker

  ”Gustaf Ljunggren er Årets Gudman. Og det er han, fordi han mere end næsten alle andre er selvskrevet til titlen. Han er en af de mest eftertragtede musikalske magikere i Danmark. Han mestrer lige præcis den evne at give sin stemme og sin sound til alt, han rører ved. Musikken bliver bedre, når Gustaf Ljunggren spiller på den. Det ved C.V. Jørgensen, det ved Sofia Karlsson, det ved Randi Laubek. Listen over hvem han har spillet med er uoverskueligt lang, men alligevel formår Gustaf Ljunggren altid at yde sit bedste. Ofte går man til koncert med en hovedartist og ender med at lytte på Gustaf. Gustaf Ljunggren er ydmyg i sit spil men sikker på sine evner. Hans øre er uovertruffent, og hans lyd er - specielt i forhold til hvor mange instrumenter han spiller på - latterlig god. Vi er stolte af at kalde ham Årets Gudman,” siger Kristian Leth, formand for foreningen Gudman, der står bag Årets Gudman.

  Øjeblikkets musiker

  Som en af mest benyttede musikere og sidemen er Gustaf Ljunggren i dag nærmest en institution. En spillemand i musikkens tjeneste og en mand, der er meget bevidst om, hvad han vil, og hvad han ikke vil.

  ”Min energi indeholder en rebelsk kraft, der går imod standardløsninger. Jeg vil ikke nøjes eller stille mig tilfreds med det middelmådige. Det er ikke noget, jeg beslutter mig for, sådan er det bare,” siger Gustaf Ljunggren.

  ”Jeg har altid været meget åben over for musik. Som barn var jeg meget modtagelig, og den umiddelbare opmærksomhed og åbenhed forsøger jeg at bevare,” siger Gustaf Ljunggren.”Det vigtige for mig er selve det øjeblik, hvor musikken sker. Hvad jeg gjorde lige før, og hvad jeg skal gøre efterfølgende, er ikke så vigtigt. Jeg har en undring over for musik. Hele tiden. Jeg interesserer mig ikke så meget for det, man kan kalde det personlige udtryk. Musikkens egen kraft er i stand til rigtig meget. Personerne bag er mindre interessant.”

  ”Jeg skal være et værktøj i forhold til, hvad musikken gerne vil. Man kan roligt lade musikken bestemme. Det er en proces, og jeg vælger at tænke på det på den måde. Det giver mig en frihed,” siger han.

  Glæd jer

  Forberedelserne til koncerten for og med Årets Gudman er i fuld gang. Det bliver en aften i Gustaf Ljunggrens ånd og dermed en aften med en lang række kolleger fra nær og fjern på scenen. Mere info følger snarest!
  Årets Gudman finder sted 22. november 2015 kl. 20 i Amager Bio.
  Billetpris: 250 kr. plus gebyr på 20 kr. Billetnet: www.billetnet.dk eller 70 15 65 65.
  Se mere: www.gudman.dk www.facebook.com/aaretsgudman og www.amagerbio.dk

  FAKTA:

  Gustaf Ljunggren
  Musiker, komponist, kapelmester, producer. Født 1974 i Stockholm, bosat i København siden 1996.

  Uddannet saxofonist fra Rytmisk Musikkonservatorium i København.

  Har gjort sig bemærket som multiinstrumentalist og spiller bl.a. på forskellige guitarer og basser, pedal steel guitar, lap steel guitar, mandolin, banjo, klaver, keyboards, basklarinet, bratsch, fløjte.

  Har optrådt og indspillet sammen med bl.a. C.V. Jørgensen, Sofia Karlsson (S), Eddi Reader (SCO), Eivør (FO), Steffen Brandt, Robyn og mange flere.

  Kapelmester for "Det nye talkshow" på DR1, hvor han, sammen med sit lille orkester, har spillet sammen med bl.a. Ryan Adams, Kim Larsen, DR Pigekoret, Oh Land, Lykke Li, Band of Horses, Lill Lindfors, Medina, Jamie Cullum, Sort Sol, TV-2, Thomas Dybdahl og Veronica Maggio.

  Albummet "Emil de Waal plus Gustaf Ljunggren, Søren Kjærgaard feat. Elith "Nulle" Nykjær", blev i 2013 belønnet med en DMA Jazz for årets danske jazzudgivelse.

  Udgav i 2010 albummet "Fractions and Pastures" på den svenske label Brus o Knaster.
  Komponerer musik til eget ensemble samt til forskellige projekter. Har komponeret musik til digte/ skønlitteratur, film, teater og tv.

  Har produceret plader for bl.a. Sofia Karlsson, Alberte, Kaspar Vig, AV Cronin, Monkey Cup Dress og arbejder - med base i eget indspilningsstudie på Vesterbro i København - med forskellige musikkunstnere på diverse projekter.

  Er siden 2011 musikalsk tovholder og musiker på SPOT Festivalens koncertserie "Naked - a singer and a piano", hvor han - udelukkende på flygel - har akkompagneret sangere som Johan Olsen, Kira Skov, Pernille Rosendahl, Lucy Love, Kill J, Silas Bjerregaard, Mads Damsgaard Kristiansen, Steffen Westmark, Barbara Moleko, Nabiha m. fl.

  Har fungeret som musikansvarlig, kapelmester og musiker ved bl.a. EliteForsk, Pingprisen og adskillige arrangementer ved Copenhagen Jazz Festival, Aarhus Festuge m.v.
  Har optrådt i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne, Tyskland, Schweiz, Holland, Belgien, Frankrig, Slovenien, England, Skotland, Wales, Irland, Italien, Spanien, Andorra, USA, Canada, Australien, Kina og Japan.

  Om Årets Gudman

  Årets Gudman hed tidligere Ken Gudman Prisen. Årets Gudman er en kollegernes hyldest til en udvalgt musiker, der har markeret sig på den danske musikscene som udøvende, sideman, instrumentalist, producer, igangsætter, inspirator osv. Bag Årets Gudman står foreningen Gudman. Tidligere var det Ken Gudman Mindefond, der stod for den årlige hædersfest. Ken Gudman Mindefond blev indstiftet til minde om trommeslageren Ken Gudman, der døde 17. september 2003. Den første prisuddeling fandt sted i 2004.
  Se mere på www.gudman.dk

  Modtagere af Ken Gudman Prisen og Årets Gudman:
  2004: Aske Jacoby
  2005: Per Chr. Frost
  2006: Moussa Diallo
  2007: Laust Sonne
  2008: Wili Jønsson
  2009: Klaus Menzer
  2010: Lars Skjærbæk
  2011: Cæcilie Trier
  2012: Mikkel Nordsø – samt særpris til The William Blakes
  2013: Kresten Osgood (Årets Gudman)
  2014: Peter Uhrbrand (Årets Gudman)
  2015: Gustaf Ljunggren (Årets Gudman)