10CC (UK)

10cc

355,- (Ståplads) / 455,- (siddeplads) DKK + gebyr i forsalg
380,-/480,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Trods bare ét originalt medlem lyder 10cc stadig som 10cc. Selvom det snart er to årtier siden 10cc så skyggen af en hitlisteplacering, så trækker gruppens koncerter stadig fulde huse. Med hits som “Wall Street Shuffle”, “Good Morning Judge” og ikke mindst “I’m Not In Love” er de stadig fast inventar på radio fladen over hele verden.

I gruppens midte er der kun et enkelt originalt medlem tilbage. Han hedder Graham Gouldman. Han spiller bas og synger, og siden begyndelsen af 90’erne har Gouldman omgivet sig med et hold musikere, der på magisk manér genskaber gruppens legendariske studielyd.

10CC var blandt de første til at flirte med forskellige musikgenrer og fusionere dem til en helt ny form. Rå guitarer vekslede med symfoniorkesterets blæsere og strygere, ligesom rytmerne gik nye veje. 10CC hørte sammen med Pink Floyd, Moody Blues og Procol Harum til de mest populære Art Rock bands. De var alle kendetegnede ved stor og fyldig lyd, fuld af kontraster, der smeltede sammen og nåede nye højder.

10CC blev dannet i 1972 i Stockport, England, og selvom det kun er Graham Gouldman (bas), der har været med helt fra begyndelsen, så har også Rick Fenn og Paul Burgess (hhv. guitar og trommer) været med siden midthalvfjerdserne.

Bandet har været ekstremt kreativt og produktivt, og gennem hele karrieren har de udvist en musikalitet som gør, at de ikke kan lægge musikken på hylden. De udstråler stadig den passion, som den dag i dag driver dem rundt til verdens koncertscener.

Bandet består i dag af:
Graham Gouldman / Guitar, vokal
Rick Fenn / Guitar, Vokal
Paul Burgess / Trommer
Keith Hayman / Keys, vokal
Paul Canning / Percussion, vokal