Andrew Bird (US)

andrewbird

Ståpladser
240,- DKK + gebyr i forsalg
265,- DKK i døren
Køb billetter her (via Billetlugen)… Eller på Café 5øren

Andrew Bird er nærmest født med i violin i hånden. I hvert fald startede han med at spille allerede som 4-årig og er siden hen blevet en kyndig musiker inden for flere forskellige genrer som klassisk, jazz, country blues og sigøjnermusik. Alle de forskellige stilarter er at finde i hans musik, og Andrew Bird er derfor kendt for en utraditionel og eksperimenterende lyd.

Den produktive musiker udgav sit debutalbum “Music of Hair” fra 1996, men det kommercielle gennembrud kom gennem samarbejdet med bandet Squirrel Nut Zippers i slutningen af 1990’erne. Samtidig var Andrew Bird en del af bandet Bowl of Fire, som fik udgivet tre album, inden singer-songwriteren igen gik solo i 2003.

Endnu fem soloalbum er kommet fra Andrew Bird siden debuten, og det er også blevet til flere ep’er og et utal af gæsteoptrædener på andre albums. Albummet “Mysterious Production of Eggs” fra 2005 er kommet på Amazons liste over “100 Greatest Indie Rock Albums of All Time”, hvor det ligger på plads nummer 55.

Andrew Birds seneste koncert på dansk grund, fandt sted for godt to år siden i Lille Vega, og her skrev Gaffa følgende i deres 5-stjernede anmeldelse:

“Andrew Bird er ikke blot ekstremt musikalsk begavet, men besidder også en sjælden evne til ganske ukrukket at gengive sine sære personlighedstræk gennem sin lyrik. Begge dele forstærket af hans tilstedeværelse på scenen, og aftenen i hans selskab blev en sjælden helhedsoplevelse.”

Lige nu er Andrew Bird aktuel med det nye album “Break It Yourself” og drager til efteråret på Europaturné, hvor han den 19. november lægger vejen forbi Amager Bio.