Aynsley Lister (UK) + Simon McBride (UK)

aynsleylister_simonmcbride

Ståpladser
225,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

AYNSLEY LISTER har hjemme i England, og han bygger åbenlyst videre på den tradition, som Eric Clapton og Paul Kossoffs (Free) var bannerførere for i sin tid.

Siden 1996, hvor Aynsley Lister udgav sit første album, har han optrådt på festivaler og klubber i Europa og USA. I 1998 skrev han kontrakt med Ruff Records, der hyrede Stevie Ray Vaughans producer Jim Gaines til at stå for hans første album.

Dét blev startskuddet til et succesfuldt samarbejde med selskabet, som nu har udivet 7 albums og 2 DVD’er de næste 10 år, og gav Aynsley Lister muligheden for at optræde ved koncerter med bl.a. John Mayall, Robert Cray og Walter Trout.

Et utal af koncerter har cementeret Listers ry som en kunstner, hvis musik – selv om den hviler på bluesrock grundlaget – også bryder genren, med moderne sange og lyd. I 2007 var Aynsley Lister sammen med John Mayer og Joe Bonamassa den eneste britiske kunstner, der blev nævnt i Classic Rock magazines “Top 10 Contemporary Blues Artist”.

I Amager Bio stiller han i denne aften med følgende besætning:

Aynsley Lister – vocals/guitar
Steve Amadeo – bass and backing vocals
Andre Bassing – keys and backing vocals
Boneto Dryden – drums

SIMON McBRIDE

Når det handler om irske blues-rock guitarister vil de fleste nok nævne Rory Gallagher og Gary Moore, men fremover vil Simon McBride være et rigtigt godt bud på en efterfølger til disse hedengangne stjerner.

McBride er født i Belfast i 1979, og allerede som 15-årig vandt han Guitarist Magazines “Young Guitarist of the Year”-konkurrence og året efter overtog han den
ledige guitar plads i heavy metal bandet Sweet Savage fra Belfast.

Efter et par år med hård rock slog han sig sammen med Andrew Strong, kendt fra filmen The Commitments, og det betød et stilskift i retning af Soul og R&B. McBride turnérede med Strong i 6 år, før han startede sin solokarriere i 2008 med albummet “Rich Man Falling”.

Det er lykkedes McBride at kombinere de forskellige stilarter og skabe et eget udtryk, hvilket han demonstrerer på sit seneste album “Crossing the Line”.

Han har opvarmet for store guitarnavne som Joe Satriani, Jeff Beck og Joe Bonamassa, men nu kan han i dén grad stå på egne ben, som når han på Copenhagen Blues Festival skal understrege sit talent i Amager Bio!

McBride stiller denne aften med følgende besætning:

Simon McBride – vocals/guitar
Gareth Hughes – bass
Paul Hamilton – drums