Bagdad Dagblad

bagdaddagblad

Ståpladser
150,- DKK + gebyr i forsalg
175,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Bandet Bagdad Dagblad var kultdyrket livenavn på de danske scener i slutningen 80’erne og begyndelsen af 90’erne. Efter en turné-pause på over 15 år, er gruppen nu igen koncert-aktuel med den oprindelige besætning.

Det københavnske fusion/jazz/funk-band skilte sig ud på mange måder i storhedstiden. Gruppen blandede rytmisk rock med bevægelig jazz, og kom samtidig flyvende ud over scenekantet med en sand folkelig funkfest. Bagdad Dagblad var derfor aldrig for alvor en del af det etablerede rock/jazz-miljø. Publikum elskede til gengæld kvintetten, og foruden de fleste af landets spillesteder blev det også til en lang række optrædener på bl.a. Roskilde Festival og Copenhagen Jazz Festival.

Bagdad Dagblad gik aldrig i opløsning, men da musikerne gradvist bevægede sig i forskellige retninger, endte bandet med en maraton-pause efter udgivelsen af albummet ”Golden Contriever” fra 2003.

”Vi er alle fortsat i musikbranchen på den ene eller den anden måde, hvad enten det har været som musikere, kapelmestre, komponister, undervisere eller som ansat i musikbranchen, hvilket jeg selv har været. Men vi har i årenes løb fået adskillige opfordringer til at spille sammen igen, og da vi nu kan fejre 30 års jubilæum for dannelsen, er tiden den helt rigtige. Vi glæder os helt vildt til igen at spille for publikum”, fortæller bassist Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Folkeligt hit

De fem musikere var omkring 20 års-alderen, da de dannede Bagdad Dagblad tilbage i 1987, og de havde allerede dengang det til fælles, at de rent faktisk kunne spille og var optagede af at have et unikt og personligt udtryk. Og hovedparten af musikerne i Bagdad Dagblad har da også rundet Rytmisk Musikkonservatorium.

Det musikalske skulle være i orden med plads til improvisation, men Bagdad Dagblad havde i den grad også fokus på publikum og festen. Det gjorde bandet til et folkeligt hit. Instrumental-gruppen blev derfor mødt med åbne arme på både små og store spillesteder og gav et væld af koncerter.

Bandet spiller i den oprindelige besætning med Palle Windfeldt på guitar, Emil de Waal, trommer, Niels Harboe Wissum, keyboards, Kaare Munkholm, vibrafon/marimba og Nicolaj Hyltén-Cavallius på bas.

Diskografi
Bagdad Dagblad (1988)
Don’t Sing (1989)
3 Bien (1993)
Jive (1996)
Golden Contriever (2003)