BETAxRUSK: Nothing Noble + Conover + Invektiv

Ståpladser
130,- DKK + gebyr i forsalg
150,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)

Københavnske NOTHING NOBLE er ikke dit typiske metalcore-band. Med inspirationer trukket fra progressiv metal hele vejen til mørk metallisk hardcore har Nothing Noble sat sejl mod ukendte territorier af metalgengren med deres signaturlyd. Lavt tunede instrumenter, tunge grooves, tunge hjerter og tunge samfundsmæssige problemer definerer deres musik og deres lyriske univers, smedet ud af synkoperede riffs, frustrerede screams og undertrykkende atmosfære.

Nothing Noble dukkede første gang op i 2015 under navnet “Everything is Terrible”, udgav EP’en “Life is Garbage” og udgav senere deres selvbetitlede album i 2017. Bandet gravede sig derefter ned for at fortsætte med at forfine deres lyd og æstetik, før de genopstod som “Nothing Noble” i 2021 med udgivelsen af deres andet album “Modern Dismay” gennem det danske metal label Prime Collective. Albummet er produceret, mixet, mastereret af Chris Kreutzfeldt (CABAL, MØL, Siamese), og det byder på features af prominente vokalister fra den internationale metal scene (Counterparts/END & MØL). Sidenhen har bandet spillet landet tyndt for at promovere albummet og støttet mange prominente bands i den danske metal scene.

De tunge drenge i Nothing Noble er nu tilbage igen, men denne gang peger kompasset i en ny retning. De skæve taktarter og grooves er blevet erstattet med bidske riffs, tempofyldte tønder og metallisk råhed – et kalkuleret spring fra deres tidligere materiale, der var karakteriseret af atmosfæriske melodier og synkoperede grooves i skæve tids signaturer.
Bandet har altså fundet sig til rette i den nye bølge af moderne metalcore, men tag ikke fejl; Nothing Noble har aldrig og vil aldrig gå på kompromis med tunghed. De nye sange bærer elementer af melodi og atmosfære og kaster et lille glimt af lys tilbage til deres gamle lyd – lige før de river dig tilbage i deres rå og nedstemte mørke.

 

INVEKTIV blev dannet i 2016 i København og består af Agu (guitar og vokaler – IT), Marijn (bas og vokaler – NL), Simon (guitar og vokaler – UK) og Mike (trommer – UK). Agu, Marijn og Mike spillede også i metalbandet THROWE, men besluttede at danne et andet projekt for at realisere deres passion for hardcore/punk.

‘Bleach Solves Most Of My Problems’ er INVEKTIV’s anden EP og blev udgivet i 2021. Vi ønskede at skabe en afklædt EP fyldt med kort og aggressiv punk – der inkorporerer elementer af hardcore og post-punk. På grund af nationaliteterne i bandet er teksterne en blanding af engelsk, spansk og skidt dansk.

´Bleach Solves Most Of My Problems´ blev optaget i Angry Music Studios i København og blev mastret i Ballade Studios.

INVEKTIV arbejder i øjeblikket på nyt materiale og vil vende tilbage til studiet om foråret 2024.

 

CONOVER, dannet i 2020 i København, markerer en lys fremtid for dansk metalcore og går imod dagens forudsigelige metalscene. Deres signaturlyd, inspireret af metalcorens tidlige dage, kombinerer riffs, catchy melodier, komplekse trommemønstre, og tunge breakdowns. Deres første EP, ‘The Day The World Stopped Spinning,’ dykker ind i pandemiens desperation og mentale påvirkning på unge sind, mens de bruger kreativitet til helbredelse frem for selvdestruktion. Seneste single ‘Killjoy’ er en hyldest til dem, der undertrykker andre med deres meninger. Conover, uden identitetskrise, står fast på at realisere deres metalcore-drøm.

Gruppen er tilbage og forbereder deres anden EP med hjælp fra metalproducent Chris Kreutzfeldt fra CABAL. Fire singler og et ekstra spor, indspillet med lag af elektronisk atmosfære og hamrende riffs, udvider deres karakteristiske lyd. EP’en forventes at udkomme tidligt i 2024 efter en række singleudgivelser. Conover planlægger en omfattende koncertplan for at promovere deres nyeste værk.