Clutch (US)

clutch

Ståpladser
200,- DKK + gebyr i forsalg
225,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Clutch er et sejlivet band. De fire amerikanere har stået loyalt sammen siden starten af 1990’erne og kan i 2013 fejre 20 års jubilæum siden deres første udgivelse. Og det gør de med deres velbetitlede 10. plade, ”Earth Rocker”, og en tour som blandt andet rammer Amager Bio!

Clutch blev i begyndelsen af karrieren slået i hartkorn med tidens populære amerikanske metalbands som Korn og deslige, men deres lyd har altid ligget tættere op ad en den klassiske bluesrock a la Led Zeppelin og hardrock i stil med Black Sabbath og AC/DC.

Med Neil Fallons karimatiske stemme i front har bandet over årene så småt opbygget en loyal fanskare, der strækker sig ind i kollegaernes rækker – eksempelvis tilkendegav Mastodon deres Clutch-fascination ved at lade Fallon gæste på deres hit ’Blood and Thunder’.

I 2005 blev Clutch udvidet til kvintet med keyboardmanden Mick Schauer. Han var med til at dreje udtrykket mere i retning af Deep Purple, men forlod allerede bandet igen tre år senere, og Clutch vender altså nu tilbage som kvartet for at rocke jorden under Amager Bio!

Med andre ord gør man klogt i at finde groovet frem til februar, hvor de fire lømler spiller rå boogie- og bluesrock i bioen!