Doyle Bramhall II (US)

doylebramhallii2016

Ståpladser
125,- DKK + gebyr i forsalg
150,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Den karismatiske venstrehåndede guitarist og sanger Doyle Bramhall II har netop udsendt sit fjerde soloalbum ”Rich Man”. Der er gået ikke mindre end femten år siden det seneste album ”Welcome”, men det er ikke fordi den 47-årige texaner har ligget på den lade side, tværtimod, så har han turneret som sideman, skrevet sange til og produceret album for nogle af branchens største navne i mellemtiden!

Eric Clapton, som Doyle har arbejdet med siden han blev indlemmet i produktionen af det Grammy vindende album, ”Riding With The King” i 2000, har kaldt ham en af den nyere generations mest begavede guitarister, og Clapton og Doyles samspil live, har da også afstedkommet megen begejstring både blandt fans og anmelderkorps der har givet dem associationer hen i mod og sammenligninger med hedengangne Derek & The Dominos, en anden af Claptons store triumfer..

Udover sine mere end femten år med Eric Clapton har Doyle Bramhall også været produktiv som sangskriver, guitarist og producer for store navne som Elton John, Roger Waters, T-Bone Burnett, Questlove, Erykah Badu, Tedeschi Trucks band, Greg Allman, Gary Clark Jr., Meshell Ndegeocello og ikke mindst Sheryl Crow, hvor han både lavede sange, producerede, spillede guitar og sang på albummet ”100 miles from Memphis”.

Doyle Bramhall II er født i Dallas, Texas, han er søn af den legendariske trommeslager og sangskriver Doyle Bramhall der er mest kendt for sit samarbejde med Stevie Ray Vaughan. Igennem faren opstod venskaber med brødrene Stevie og Jimmie Vaughan, som også inspirerede ham som guitarist, og i en alder af atten år blev han hidkaldt af netop Jimmie Vaughan til at spille i det legendariske The Fabulous Thunderbird. I starten af halvfemserne lavede han sammen med Charlie Sexton bandet Arc Angels, der opnåede stor succes i USA, og i 1996 udkom hans første soloalbum ”Doyle Bramhall II”, i 1999 ”Jellycream” og altså ”Welcome” i 2001.

Albummet ”Rich Man” udkom 30. september på selskabet Concord Records´, og viser nye sider af det store talent. Der eksperimenteres med flere forskellige stilarter på det nye album, og inspirationen fra Mellemøsten og Indien, hvor han har rejst en del i de senere år, høres på flere af skæringerne, men udgangspunktet i hans karriere – den amerikanske bluesmusik – fornægter sig ikke på albummet, hvor bl.a. Norah Jones synger duet med Doyle Bramhall II på nummeret ”New Faith”.