Frede Fup + Ama’r Kix

Ståpladser
200,- DKK + gebyr i forsalg
235,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Frede Norbrink var ‘en af rødderne fra Amagerbro’ på rockscenen i 60’erne og 70’erne. I 1979 optrådte han med Funkie Freaks på Christiania, og dét blev til orkestret Frede Fup: Rock’n’roll med underfundige danske tekster og musik hovedsageligt skrevet af Norbrink selv.

I 1981 udgav bandet den første LP ‘I aften: Frede Fup‘, i folkemunde kaldet ‘Hot Klitt’ efter navnet på Hotel Klitten i Søndervig, hvor LP’en blev indspillet live. Op gennem 80’erne var bandet ‘husorkester’ på 5-øren og fast bestanddel på de første ‘grønne koncerter’, hvor Frede Norbrink var første konferencier.

Bandet blev opløst i 1993 og lå stille indtil år 2000. I sommeren 2001 præsenterede de så deres nye album “Tak for i går og undskyld” ved en reception på Ingolfs Kaffebar. Gennem årene er det blevet til otte albums.

I 19 år har de holdt fast i traditionen ’Fredejuledag’ sammen med bandet Ama’r Kix 27. december i Amager Bio. I 2014 indspillede de et nyt livealbum efter 33 år, “I morgen: Frede Fup” ved den traditionsrige aften i Amager Bio. I 2020 satte coronaen en stopper for traditionen, men julen blev fejret i juni i år. Frede Fup har netop været i studiet for at indspille et kommende album.