Front 242 (B)

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
305,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

De har inspireret navne som Nine Inch Nails og The Prodigy og repræsenterer et fundamentalt stykke af musikhistorien på især den elektroniske og industrielle musikscene. Nu har Front 242 annonceret turné, der onsdag den 3. oktober bringer EBM-pionererne til Amager Bio i København.

Det er svært at forestille sig navne som Nine Inch Nails og The Prodigy uden Front 242. Belgierne er siden deres begyndelse i 1980erne blevet betragtet som pionerer indenfor for genren ‘electronic body music’, der består af elementer fra den elektroniske og punk-industrielle musikscene, og som har skabt fundamentet for en lang række kunstnere og internationalt anerkendte DJs. Dermed er der tale om intet mindre end et musikhistorisk besøg, der i efteråret venter Amager Bio.

Front 242 etablerede grundlaget for EBM-genren, da de i de tidlige 1980’ere udgav deres første materiale. Først som duo bestående af Daniel B. og Dirk Bergen efter at være blevet dannet i den belgiske hovedstad, Bruxelles, hvor de udgav singlen, ’Principles’. Kort efter sluttede Patrick Codenys og frontmand, Jean-Luc de Meyer, sig til bandet, og sammen udgav de første single, ‘U-Men’ som Front 242. Senere fulgte albummet, ‘Geography’, og op igennem 80erne udviklede de EBM-genren, der har inspireret en række toneangivende kunstnere verden over.

Siden begyndelsen er det blevet til i alt otte studiealbums herunder singlerne, ‘Headhunter’, ‘Rhythm of Time’ og ‘Tragedy for You’, hvor sidstnævnte var i rotation på blandt andet MTV. Senest bandet udgav et studiealbum var tilbage i 2003, ‘Pulse’, og i løbet af karrieren har bandets medlemmer hver især arbejdet med projekter ved siden af blandt andet som Revolting Cocks eller sammen med Birmingham 6.

I dag er Front 242 signet hos det toneangivende label, PIAS (Pixies, Roisin Murphy, Joan As Police Woman), og selvom der i skrivende stund ikke er annonceret nyt materiale fra Front 242, er den ikoniske EBM-gruppe for alvor begyndt at røre på sig med annonceringen af adskillige europæiske shows. Med et bagkatalog af de helt tunge, og en position som bannerfører for EBM-genren, er der ingen tvivl om, at der er en vild koncert i vente, når Front 242 onsdag den 3. oktober rammer Amager Bio.