Henrik Freischlader (DE)

220,- DKK + gebyr i forsalg
235,- DKK i døren
Køb billetter her via Ticketmaster

Den 40 årige bluesguitarist har fans over hele Europa, og indtil Coronaen så dagens lys for godt to år siden, turnerede han flittigt over det ganske kontinent, med sine 16 albummer i bagagen. 10 studie og 6 live indspilninger er det blevet til, på de fleste af disse beskæftiger han sig primært med sin store kærlighed, blues musikken.

Hans seneste album ”Missing Pieces” fra 2020, er dog ikke et decideret bluesalbum, her bevæger han sig også ind over andre genrer, som jazz, reggae og funk, men hans bluesbaggrund fornægter sig bestemt ikke. Albummet er i flere anmeldelser blevet kaldt et ”Mesterværk” og er lavet i samarbejde med det 5-mands band han i de senere år har turneret Europa tyndt med, og bl.a. besøgte Danmark med i 2019.

Henrik Freischlader er for øjeblikket i studíet og arbejder på et ’hardcore blues album’, som hans manager beskriver det, og et album som skulle være på trapperne i det tidlige forår. Albummet indspilles med et helt nyt 4 mands line-up og det med klassisk blues instrumentering, guitar, hammond orgel, bas og trommer, sværere behøver det ikke at være..

Hr. Freischlader har igennem sin karriere delt scene og samarbejdet med blues notabiliteter som B.B. King, Peter Green, Johnny Winter, Joe Bonamassa, danske Mike Andersen, og ikke mindst Gary Moore, som var en af de væsentligste årsager til at han kom i gang med bluesguitaren. Det har bl.a. ført til udgivelsen af Tribute albummet ”Blues For Gary” som udkom i 2017, hvor Vic Martin og Pete Rees, to af Gary Moores gamle musikere medvirker, de samme to han efterfølgende spillede en række meget roste Tribute koncerter med bl.a. i Storbritannien.