Jethro Tull’s Martin Barre (UK)

martinbarre

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

I april bekendtgjorde Jethro Tulls grundlægger, frontmand og fløjtenist, Ian Anderson, at bandet var en saga blot. Men både han og bandets mangeårige guitarist, Martin Barre, fortsætter nu som solister, og i efteråret gæster sidstnævnte Amager Bio.

Barre har spillet guitar på samtlige Jehtro Tull-albums pånær 1968-debuten, og foruden tværfløjten må hans spil på den seksstrengede siges at være det vigtigste element i bandets progressive rocklyd.

Hans guitarsolo i titelsangen på Tulls klassiske 1971-album, “Aqualung”, er blevet udråbt som en af de 20 bedste nogensinde, og i 1988 vandt han og bandet en amerikansk Grammy for albummet “Crest of a Knave”.

Ved siden af karrieren i Jethro Tull (der har delt scene med alle fra Jimi Hendrix til Led Zeppelin og Pink Floyd) har Barre spillet guitar for gigantnavne som Paul McCartney, Phil Collins og salig Gary Moore, men nu er hans altså på egen hånd.

Mens Ian Anderson turnerer som solist og bandets fremtid er usikker, drager Barre på turné for at spille sange fra bandets klassiske, tidlige fase samt en håndfuld, som ikke har været at finde på sætlisten længe.

Og med sig bringer han blandt andre Jonathan Noyce, bassisten fra Jethro Tull og multimusiker Frank Mead fra den tidligere Rolling Stone, Bill Wymans band, og han skal altså forsøge at fylde Andersons sko ud.

Barre lover sange som blandt andre “Locomotive Breath”, “Thick as a Brick”, “Minstrel in the Gallery”, “To Cry You a Song”, “A New Day Yesterday” samt ikke mindst “Teacher”, og til at fremføre dem tager han følgende kvintet med sig:

Jonathan Noyce (fra Jethro Tull) – bas
Frank Mead (fra Bill Wymans band) – saxfon, fløjte, mundharpe
Pat O’May – guitar
Dan Crisp – vokal, akustisk guitar
George Lindsay – trommer