Justin Hayward (UK)

Ståpladser
375,- DKK + gebyr i forsalg
400,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

I april bliver den engelske rockgruppe The Moody Blues optaget i Rock’n’roll Hall of Fame, og samme måned kommer ankermanden Justin Hayward til København.

Igennem mere end halvtreds år har Justin Haywards stemme kunne høres verden over. Han er kendt som forsanger og guitarist i det navnkundige The Moody Blues, og ved siden af det har han også en sprudlende solokarriere. Når han gæster Danmark til foråret bliver det meget passende med både hans eget og med Moody Blues-materiale.

Hans karriere tog for alvor fart, da han i 1966 kom med i The Moody Blues, hvor han som sangskriver fik sat sit præg. Med albummet ‘Days of Future Past’ fra ’67 fik gruppen sit kreative og kommercielle gennembrud. På denne plade fusionerede de rocken med den klassiske musik, og var hermed pionerer i den genre der blev kendt som progressiv rock. Særligt på klassikeren Nights In White Satin fik bandet bevist, hvordan symfonisk musik og rock kan gå op i en højere enhed. I 1972 sendte nummeret rockgruppen til toppen af hitlisterne og lå nummer 1 i USA.

Udgivelsen nød også den sjældne ære at komme med i rummet da NASA’s astronauter – især “Hoot” Gibson – elskede den så meget, at de tog den med på mange Atlantismissioner. I de følgende år nød The Moody Blues en stigende succes med hits som ’Question’ og ’Melancholy Man’. Men i 1975 indledte de en flere år lang pause, som Hayward brugte til at få skudt gang i sin solokarriere. Det mundede blandt andet ud i en global top ti-placering i 1978 med ‘Forever Autumn’ – lavet til Jeff Wayne’s ‘War of the Worlds’-album. Siden The Moody Blues fandt sammen igen, har han holdt fast i både bandet og sin egen solokarriere.

Hayward er gennem tiden blevet hyldet for sit talent og sine bidrag til populærmusikken. I 1980’erne blev han kåret til medlem af The Society of Distinguished Songwriters, og på den baggrund blev han i 2012 valgt til ’King SOD’. I 2005 fik han The Golden Note’ award fra ASCAP, som er den største hæder der kan tilfalde en engelsk sangskriver.

Ny står den 71-årige musiker overfor en ny hæder, når han i april 2018 bliver optaget i Rock’n’Roll Hall of Fame som medlem af The Moody Blues.

”It’s a privilege to be celebrated, on the same street even, as my own heroes: Buddy Holly and the Everly Brothers. Now at last, my heroine, Nina Simone. She’s the woman that kind of taught me how to sing, really. That’s a privilege to me, to be celebrated in the same town as Buddy and the Everly Brothers and Nina Simone,” siger Hayward til Rolling Stone om udmærkelsen.